Justiskomiteen avgir innstilling om skjerpet våpenlov

Stortingets justiskomité avgir sin innstilling om ny våpenlov i løpet av uken. Ifølge den nye loven skal politimestrene inndra våpenet hvis innehaveren ansees som uskikket. Dagens bestemmelse sier at politiet kan inndra våpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En enstemmig justiskomité i Stortinget vil stille seg bak lovendringen når komiteen i løpet av uken avgir sin innstilling, skriver Aftenposten.

De siste ukenes dramatiske skyteepisoder har rettet oppmerksomheten mot reglene for oppbevaring og bruk av våpen. Men saksordfører Bjørn Hernæs (H) ønsker ikke å knytte lovendringen til de dagsaktuelle begivenhetene.

- Vi har registrert at politiet ønsker klarere retningslinjer på dette området, sier Hernæs.

Lederen av våpenlovutvalget, politiinspektør Tom Brunsell ved Kriminalpolitisentralen, sier at lovforslaget er et klart signal til politimestrene om å øke årvåkenheten overfor dem som har våpen.

- Men selv om en skjønnsmessig vurdering faller bort, gjenstår det likevel vanskelige avveininger, sier han.

Brunsell oppfordrer Justisdepartementet til å følge opp lovendringen med ytterligere presiseringer av hvordan lovendringen skal praktiseres. Han mener det også bør vurderes om leger bør ha meldeplikt hvis de har psykiatriske pasienter med våpenkort.

(NTB)