Justiskomiteens leder innrømmer at islamistene har vært undervurdert

Slik vil Hadia Tajik (Ap) stoppe norsk ungdom fra å bli terrorkrigere.

SELVKRITIKK: - I alle situasjoner der kriminalitet utvikler seg, og farlige miljøer utvikler seg, er det noe vi politisk burde sett tidligere og tatt tak i, sier lederen for justiskomiteen på Stortinget og Ap's justispolitiske talsperson, Hadia Tajik, til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SELVKRITIKK: - I alle situasjoner der kriminalitet utvikler seg, og farlige miljøer utvikler seg, er det noe vi politisk burde sett tidligere og tatt tak i, sier lederen for justiskomiteen på Stortinget og Ap's justispolitiske talsperson, Hadia Tajik, til Dagbladet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I alle situasjoner der kriminalitet utvikler seg, og farlige miljøer utvikler seg, er det noe vi politisk burde sett tidligere og tatt tak i, sier lederen for justiskomiteen på Stortinget og Ap's justispolitiske talsperson, Hadia Tajik, til Dagbladet.

- Når man ser at disse miljøene har klart å få bredere gjennomslag har de miljøene vært undervurdert, sier Tajik.

Tajik innrømmer at det politiske Norge har tatt for lett på utfordringen med radikaliseringen av ungdom — og islamistene som reiser til borgerkrigen til Syria og Irak. PST og Etterretningstjenesten har i en årrekke framholdt at ekstreme islamister utgjør den største trusselen mot Norge. Likevel er Norge på etterskudd i arbeidet med å hindre at ungdom radikaliseres.

Nå sier Tajik til Dagbladet at Ap vil doble midlene som går til SLT-rådene («Samordningsmodell for forebyggende tiltak mot rus og kriminalitet blant barn og unge»), som jobber med forebygging. Midlene skal dobles fra 13 til 26 millioner kroner.

Vil doble - Vi synes regjeringens handlingsplan mot radikalisering er en god handlingsplan, med tiltak som Ap støtter opp om. Men det bekymrer meg at regjeringen mener at dette skal dekkes innenfor eksisterende budsjetter. Det er behov for å sette av konkrete midler til dette arbeidet. Vi har forventninger til at regjeringen er opptatt av det lokale arbeidet. Når ungdom har passert grensa som gjør dem interessante for PST er det for seint å forebygge. Vi må ta tak tidlig, og vi må ta tak lokalt, sier Tajik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer