Justisminister nummer seks på like mange år

Jon Georg Dale er den sjette Frp-politikeren på like mange år til å bestyre Justisdepartementet.

NUMMER SEKS: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) skal bestyre Justisdepartementet inntil videre. Han blir den sjette i rekka av Frp-statsråder til å sitte i stolen siden 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NUMMER SEKS: Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) skal bestyre Justisdepartementet inntil videre. Han blir den sjette i rekka av Frp-statsråder til å sitte i stolen siden 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

34-åringen fra Volda vil bli utnevnt til fungerende justisminister i statsråd fredag, kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse torsdag.

Jon Georg Dale har vært del av regjeringsapparatet siden 2013. Han var statssekretær i Samferdselsdepartementet og senere i Finansdepartementet fram til desember 2015, da han ble landbruksminister.

I august i fjor ble han utnevnt til nye samferdselsminister etter Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen.

Sjette i rekka

Jon Georg Dale blir den sjette i rekka av justisministre fra Frp siden Solbergs regjering tiltrådte i 2013.

Anders Anundsen var den første og satt i statsrådsstolen fram til 2016 da Per-Willy Amundsen overtok. I 2018 gikk stafettpinnen videre til Sylvi Listhaug, som fratrådte etter to måneder.

Daværende fiskeriminister Per Sandberg fungerte en kort periode som justisminister fra Listhaugs avgang og fram til Tor Mikkel Wara overtok i april i år og ble den femte i rekken.

Fortsetter trolig

Jon Georg Dale vil etter alt å dømme fortsette som samferdselsminister samtidig som han inntil videre leder Justisdepartementet. Om Wara kommer tilbake eller om det vil bli utnevnt en ny permanent justisminister på et senere tidspunkt, ville Solberg ikke kommentere torsdag.

I stedet fortalte hun at hun ba Wara og Frp-leder Siv Jensen om å komme til sitt kontor umiddelbart etter at hun ble kjent med siktelsen torsdag ettermiddag og at anklagene mot samboeren har gått sterkt inn på ham.

- Dette er en tragedie for ham og hans familie. Wara ba i samtalen vi hadde om å få permisjon, og det vil han få i statsråd fredag, sa Solberg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer