TRUSSEL: Natt til torsdag ble huset og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara tagget med ordet «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen. Fredag møtte han pressen på statsministerens kontor. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Justisminister Wara om truslene: - En trussel og et angrep på demokratiet

Justisminister Tor Mikkel Wara møter pressen i forbindelse med truslene som etterforskes av PST.

Torsdag ble det kjent at politiets sikkerhetstjeneste (PST) etterforsker trusler mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Ordet «rasisit» er tagget på en bil og på huset til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ordet «rasisit» er tagget på en bil og på huset til justisminister Tor Mikkel Wara. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Natt til torsdag ble huset til Wara tagget med ordet «rasisit», og bilen ble tagget med tegningen av et hakekors og ordet «rasist». I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen.

Fredag forteller Wara at dette var veldig ubehagelig.

- Jeg opplever det først og fremst som en trussel mot norsk demokrati. Jeg er satt til å gjøre en jobb i regjeringen, på vegne av det norske folk. Og dette er en trussel og et angrep på den demokratiske jobben og det demokratiet vi har i Norge, sier han til Dagbladet.

- Hvordan oppleves dette privat?

JUSTISMINISTER: Tor Mikke Wara møter pressen fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
JUSTISMINISTER: Tor Mikke Wara møter pressen fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det er uansett ille. Uansett om man står fram i offentligheten som jeg gjør. Eller om en politiker har en familie som ikke ønsker å stå fram i offentligheten. Sånn skal ikke skje.

- Selvfølgelig er jeg utsatt for noe som jeg må tenke over, men jeg må understreke at dette ikke påvirker hva jeg sier og hva jeg gjør, fortsetter Wara.

Han mener det er viktig at politikerne ikke lar trusler og hærverk påvirke den jobben de skal gjøre.

Hvordan ble dette oppdaget vil ikke Wara kommentere, heller ikke om han var hjemme da dette skjedde i går.