Justisministeren: - Kunne like gjerne skjedd i Norge

Knut Storberget er opprørt og forbanna etter bombeaksjonen i Stockholm.

ALVORLIG: Justisminister Knut Storberget betegner bombeaksjonen i Stockholm som en alvorlig påminnelse. - Det like gjerne skjedd i Norge, sier han. Foto: Scanpix
ALVORLIG: Justisminister Knut Storberget betegner bombeaksjonen i Stockholm som en alvorlig påminnelse. - Det like gjerne skjedd i Norge, sier han. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er som en «uskyld som har bristet», og en alvorlig påminnelse for oss. Det er ikke nevneverdig stor forskjell på Sverige og Norge. Hendelsen kunne like gjerne skjedd her, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Dagbladet.

Uendret trusselnivå Han har i hele helga hatt løpende kontakt med sin svenske justisminister-kollega Beatrice Ask.

Trusselnivået i Norge er ikke blitt endret som følge av hendelsen i Stockholm, og er fortsatt karakterisert som «lav», men Storberget sier det er noe som vurderes kontinuertlig av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- PST vurderer trusselnivået til enhver tid, og vi støtter oss til den jobben de gjør i så måte, sier Storberget.

- Opprørt og forbanna - Er du skremt av det som skjedde i Stockholm?

- Jeg er mer opprørt og forbanna, enn skremt, men dette viser bare hvor viktig det er at vi holder trøkket oppe. Dette er alvorlig kriminalitet, og som justisminister er jeg opptatt av at politi, sikkerhetstjeneste og påtalemyndighet får de ressurser som kreves for å bekjempe og forebygge denne typen kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.