Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Justisministeren forstår reaksjoner på Schumann-avgjørelse

Åpner for en diskusjon om forvaringsstraff.

ÅPNER FOR DISKUSJON: Justisminister Anders Anundsen (Frp) forstår at det kommer reaksjoner på prøveløslatelsen av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann. Han åpner for en diskusjon om forvaringsstraff.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ÅPNER FOR DISKUSJON: Justisminister Anders Anundsen (Frp) forstår at det kommer reaksjoner på prøveløslatelsen av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann. Han åpner for en diskusjon om forvaringsstraff. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisminister Anders Anundsen (Frp) forstår at det kommer reaksjoner på prøveløslatelsen av Nokas-dømte Kjell Alrich Schumann. Han åpner for en diskusjon om forvaringsstraff.

Overfor VG understreker Anundsen at han som statsråd ikke kan kommentere enkeltdommer konkret - og at det er domstolene som dømmer.

- Hensikten med forvaringsordningen er i utgangspunktet ikke at de som dømmes til forvaring, skal løslates tidligere enn om de hadde fått ordinær dom, men muligheten til å holde vedkommende fengslet lenger basert på en konkret vurdering, sier justisministeren.

- I enkelte tilfeller kan det slå motsatt ut. Det er derfor nødvendig å gå gjennom det som utvikler seg av rettspraksis for å sikre at Stortingets forutsetninger er ivaretatt på en betryggende måte, fortsetter han.

Anundsen legger til at regjeringen vil komme tilbake til eventuelle lovendringer hvis Stortinget mener at forutsetningene ikke er tilfredsstilt.

Sør-Trøndelag tingrett fastslo mandag at Schumann kan prøveløslates på bestemte vilkår, etter å ha sonet ferdig minstetiden av forvaringsdommen på 16 år. Påtalemyndigheten vurderer om saken skal ankes.

(NTB)

KAN SLIPPE FRI: Kjell Alrich Schumann.  Foto: Erling Hægeland / Dagbladet
KAN SLIPPE FRI: Kjell Alrich Schumann. Foto: Erling Hægeland / Dagbladet Vis mer