Du leser nå Dagbladet Pluss

Justisministeren gir Ap ansvar for den økte asylstrømmen til Norge

Mener tallene taler sitt klare språk.

SKYLDER PÅ AP: Justisminister Anders Anundsen skylder på Ap og Jonas Gahr Støre for den voldsomme asyltilstrømningen vi nå opplever. Foto: NTB Scanpix
SKYLDER PÅ AP: Justisminister Anders Anundsen skylder på Ap og Jonas Gahr Støre for den voldsomme asyltilstrømningen vi nå opplever. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-statsråden sier han er glad for at Frp sitter i regjering, og dermed får gjennomslag for en kraftig innstramming i asylpolitikken.

- Jeg konstaterer at Norge i 2014 hadde en nedgang i antall asylsøkere på fire prosent, mens veksten i Europa var på 44 prosent. Fram til dette vedtaket, hadde vi en enda sterkere nedgang, på bortimot 14 prosent fram til mai. Dette til tross for at veksten i Europa økte voldsomt. Etter det vedtaket endret det bildet seg meget raskt.

- Så hva er din konklusjon?

- Jeg bare konstaterer at hvis vi ser på tallene, endret bildet seg veldig raskt. Jeg mener at tallene sier ganske mye. Men i tillegg er det jo selvsagt andre ting som påvirker asylstrømmen. Det som er symptomatisk, er at ting spres ekstremt raskt.