Justisministeren har fortsatt tro på politi-hijab

Men Knut Storberget (Ap) er hardt presset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mandag var justisminister Knut Storberget (Ap) «svært glad for et bredt politisk flertall» for å tillate hijab til den norske politiuniformen. I går kveld sa ministeren at det ennå ikke er konkludert i saken.

En hardt presset minister måtte svare for seg da han ankom Stortinget i formiddag.

- Er hijab et religiøst eller kulturelt plagg?

- Det kan diskuteres, mange hevder hijab er religiøst begrunnet, andre sier det ikke dekning for dette i religiøse skrifter. Uansett er det veldig kulturelt betinget, og det gjør jo ikke saken lettere for oss. Vi ser at hijab kan gi signaler som politiet ikke ønsker å sende. Samtidig tror jeg en avgrensning er mulig å få til, og det er det vi nå må se på, sier Storberget.

- Skal bli hørtSamtidig er ministeren opptatt av å få ryddet opp i den politiske behandlingen av saken.

- Det jeg er mest opptatt av nå, er at vi får en håndtering av saken som gjør at alle føler de får si sin mening om et så viktig spørsmål. Samtidig er det viktig å få fram de hensyn som ligger i saken, både når det gjelder uniformens nøytralitet, og når det gjelder å ivareta rekruttering og tillitsbygging, sa Storberget til pressekorpset på Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer