Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Justisministeren har mye å svare for

- Det er nå blitt store hull i tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp), sier Venstres Abid Q. Raja.

- HULLETE:  Slik betegner Venstres Abid Raja tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp). Raja sitter i kontrollkomiteen på Stortinget, som neste fredag har kalt Anundsen inn på teppet for å svare for seg i den såkalte asylbarn-saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
- HULLETE: Slik betegner Venstres Abid Raja tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp). Raja sitter i kontrollkomiteen på Stortinget, som neste fredag har kalt Anundsen inn på teppet for å svare for seg i den såkalte asylbarn-saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Justisministeren har nå svært mye å svare for. Jo mer Bergens Tidende avdekker, jo dårligere lys fremstår han i, sier Raja til NTB.

Avisen kunne torsdag fortelle at afghanske myndigheter i november i fjor protesterte mot at Norge sendte svært mange familier tilbake til Afghanistan med tvang.

Anundsen har tidligere forklart for Stortinget at det høye antallet, skyldtes at «det åpnet seg returmuligheter».

Raja sier han er veldig nysgjerrig på hva som ligger i denne uttalelsen.

Både dette, asylavtalen med Kristelig Folkeparti og Venstre, samt Anundsens løfte om en klar endring i politikken når det gjelder asylbarna blir tema når statsråden møter til høring i kontroll- og konstitusjonskomiteen 6. februar.

- Det har nå blitt store hull i tilliten til justisministeren, som det er opp til Anundsen selv å fylle gjennom høringen, sier Raja.

(NTB)