Justisministeren i 2012: «Jeg mener fartsgrensene i beste fall er veiledende»

- Overhodet ikke noe jeg ville uttalt i min nåværende posisjon som statsråd, sier Anundsen (Frp) nå.

GLAD I FART: I fjor uttalte justisminister Anders Anundsen (Frp) at han ikke føler at han forvalter andres tillit når han ligger i 110 på E18. Foto. Nina Hansen / Dagbladet
GLAD I FART: I fjor uttalte justisminister Anders Anundsen (Frp) at han ikke føler at han forvalter andres tillit når han ligger i 110 på E18. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er ikke mors beste barn, jeg mener fartsgrensene i beste fall er veiledende, jeg er ærlig, og jeg har klokkertro på Frp's folkelige politikk!

Det sa justisminister Anders Anundsen (Frp) da han fra talerstolen under fjorårets Frp-landsmøte presenterte sitt kandidatur som sentralstyremedlem i Frp, ifølge Klassekampen

På det tidspunktet - i april 2012- var Anundsen stortingsrepresentant, og leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

- Alle regelverk I et intervju med Morgenbladet noen dager seinere utdypet Anundsen uttalelsen, da han ble spurt om ikke også habilitetsreglene er veiledende. Intervjuet sto på trykk to dager før kontrollkomitéleder Anundsen skulle grille daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) om Tschudi-saken i en egen stortingshøring.

- Alle regelverk er veiledende, noen har strammere rammer enn andre. Jeg mener du må skille mellom det du gjør som privatperson og det du gjør i embetet. I embetet forvalter du andres tillit og bør oppføre deg så prikkfritt som mulig. Når jeg ligger i 110 på E18, føler jeg ikke at jeg forvalter andres tillit. Dessuten er det veier som er bygd for å kjøre i 120, sa Anundsen. 

- Ville ikke sagt det som statsråd Overfor Dagbladet gjør Anundsen det klart at han vil uttale seg annerledes om lovbrudd nå som han er justisminister.

- Dette er ikke ting jeg uttalte som statsråd, men som opposisjonspolitiker. Jeg sa disse tingene for å illustrere et poeng politisk, men det er overhodet ikke noe jeg ville uttalt i min nåværende posisjon som statsråd, sier Anundsen til Dagbladet.

Da Anundsen i går overtok nøklene til Justisdepartementet, fikk han spørsmål fra NTB om han er en lovlydig borger.

- Jeg har levd et helt normalt, norsk liv. Jeg er ingen engel, svaret han, før han kom med en generell oppfordring om at vi alle må forholde oss til de lover og regler som gjelder.