Justisministeren i fengsel-krisemøte

Justisminister Emilie Enger Mehl er torsdag på omvisning og krisemøte i Oslo fengsel.

ANKOMMER: Justisministeren ankommer Oslo fengsel. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
ANKOMMER: Justisministeren ankommer Oslo fengsel. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klokka 13 torsdag ankom justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) Oslo fengsel for å møte ledelsen, tillitsvalgte og ansatte for å få førstehåndskunnskap om det som beskrives som en krisesituasjon på innsida av murene.

Dagbladet har gjennom en serie artikler satt fokus på forholdene i høysikkkerhetsfengselet der flere ansatte har blitt fysisk angrepet og utsatt for alvorlige trusler over lang tid.

Farukh Qureshi er tillitsvalgt i Oslo fengsel og har flere ganger kritisert politisk ledelse for ikke å ta ansvar. Han frykter at noen kommer til å bli drept på jobb.

- Til justisministeren er vår klare forventning at det tas tak i situasjonen vi befinner oss i, sier Qureshi, som mener mangelen på mannskap er kritisk.

- Vi har ikke bedt om å bli satt i denne situasjonen, men de har bedt om å komme i posisjon til å utgjøre politisk ledelse og da stiller vi klare krav til at vi får økning i budsjett – at vi får en opptrappingsplan når det gjelder bemanningssituasjonen i kriminalomsorgen, sier Qureshi.

Dagbladet kjenner til at justisminister Mehl skal få en omvisning i fengselet torsdag ettermiddag. Den skal blant annet inkludere en visning av sikkerhetsavdelingen i kjelleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.