Gladnyhet for dyreelskere i revidert nasjonalbudsjett

Justisministeren lover mer dyrepoliti

Blar opp to millioner til dyrepoliti-ordning i Østfold, og håper å utvide til hele landet etter valget. 

HUNDER ETTER DYREPOLITI: På Frps landsmøte i helga som gikk, stilte stortingsrepresentantene (f.h) Erlend Wiborg og Ulf I. Leirstein opp til bilde sammen med justisminister Per-Willy Amundsen (t.v) og Frp-politiker Christian Tybring-Gjeddes hund Cimbo, som var lånt for anledningen. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet.
HUNDER ETTER DYREPOLITI: På Frps landsmøte i helga som gikk, stilte stortingsrepresentantene (f.h) Erlend Wiborg og Ulf I. Leirstein opp til bilde sammen med justisminister Per-Willy Amundsen (t.v) og Frp-politiker Christian Tybring-Gjeddes hund Cimbo, som var lånt for anledningen. Foto: Torun Støbakk / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi har hatt en forsøksordning gående i både Rogaland og Trondheim. Nå er Øst politidistrikt, som altså er Østfold, neste ut, sier justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) til Dagbladet.

I revidert nasjonalbudsjett som legges fram torsdag, hoster han opp to millioner til drift av dyrepoliti i Østfold.

Formålet med ordningen er å etterforske alvorlig kriminalitet mot dyr.

Beskrives som suksess

Forsøksordningen startet i 2015, og skal gå over tre år.

Den har så langt vist seg å være en suksess der den er testet ut, sier Amundsen.

- Vi har startet gradvis med forsøksordningen og trekker de gode erfaringene fra det, så er håpet at vi etter valget har så stor kapital at vi får rullet det ut over hele landet. Det er det som er målet, sier Amundsen.

Fornøyde

Stortingsrepresentantene Erlend Wiborg og Ulf Leirstein fra Frp er godt fornøyd med at ordningen blir utvidet til deres hjemfylke.

- Vi er strålende fornøyd. Østfold Frp har kjempet internt i partiet i mange år for å få på plass dyrepolitiordningen og er veldig glad for at vi fikk den i gang. At vi nå også får dyrepoliti til Østfold har vært en viktig sak for Østfold Frp, sier Wiborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.