- Justisministeren provoserer

Ferske tall fra Politiets Utlendingsenhet (PU) avslører at såkalt lengeværende asylbarn sendes ut i stort monn.

AVVISER HURTIGUTSENDING: Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at han har lagt politiske føringer for hurtigutsendelse av lengeværende asylbarn, som det snart kommer nye regler for. Likevel ble 32 slike barn sendt ut bare i september, 75 i hele år, siden barnefamilier generelt er prioritert for utsendelse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
AVVISER HURTIGUTSENDING: Justisminister Anders Anundsen (Frp) avviser at han har lagt politiske føringer for hurtigutsendelse av lengeværende asylbarn, som det snart kommer nye regler for. Likevel ble 32 slike barn sendt ut bare i september, 75 i hele år, siden barnefamilier generelt er prioritert for utsendelse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hittil i år er 75 såkalt lengeværende asylbarn, barn som har vært i landet i mer enn tre år, tvangsutsendt. 32 av dem bare i september.

Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) raser mot justisminister Anders Anundsen (Frp), og mener statsråden kom med en tilsnikelse i trontaledebatten tidligere denne måneden.

Da opplyste justisministeren til Stortinget at det ikke er gitt noen politiske føringer om at lengeværende barn skal prioriteres for uttransport. Han uttalte videre at det ville vært en uakseptabel opptreden med tanke på den avtalen regjeringen har med KrF og Venstre.

Noas peker på at Anundsen selvfølgelig er klar over at barnefamilier er en prioritert gruppe for utsending, og at det er lengeværende barn i omlag halvparten av disse familiene. Mål om høyere utsendelsetall og økte bevilgninger til politiet for å gjøre dette, vil nødvendigvis føre til at mange av disse barna sendes ut, mener Noas.

- At så mange lengeværende barn likevel sendes ut, harmonerer dårlig med det inntrykket justisministeren har forsøkt å skape. Det er provoserende at han kommer med uttalelser som er så lite dekkende, sier Noas-rådgiver Mari Seilskjær til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer