Justisministeren ut mot «feiloppfatninger» om politi-tall

Nesten 100 ordførere har signert et opprop mot politireformen, men justisminister Jøran Kallmyr (Frp) sier han ikke tar tallene som startet opprøret noe særlig på alvor.

SVARTE: Jøran Kallmyr (Frp), justis- og innvandringsminister, svarte onsdag på spørsmål fra Lene Vågslid (Ap) i Stortingets spørretime. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag måtte justisminister Jøran Kallmyr (Frp) svare Stortinget om de nye SSB-tallene som Dagbladet har omtalt.

De viser at nesten halvparten av landets kommuner har fått færre politiårsverk de siste to årene, samtidig som storbyene har hatt en eksplosiv vekst.

Kallmyr vil imidlertid ikke gå med på at politiet er sentralisert - og startet sin forsvarstale fra Stortingets talerstol med å «rette opp i feiloppfatninger og misforståelser» om SSBs tall.

- SSBs statistikk tar utgangspunktet i hvor man er a-registrert. Den sier altså ingenting om hva politidekningen faktisk er i kommunen, argumenterte Kallmyr.

Der påpekte han - slik han også har gjort i Dagbladet - at han mener det ikke er hensiktsmessig å se på hvor politifolk har sitt registrerte tjenestested - fordi mange politifolk nå har kontoret sitt i bilen.

- Som jeg sa til Dagbladet, er det flere undersøkelser (om nærpolitireformen, journ.anm) som er grunn til å ta på alvor, og så sa jeg også til Dagbladet at den statistikken de presenterte tok jeg ikke noe særlig på alvor, for den gir et veldig lite bilde, sa Kallmyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer