Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Justisministeren vil bevæpne politipatruljer i Oslo

I kveld kommer han til Stortinget for å redegjøre om dette. - Han kan ikke bevæpne seg bort fra disse problemene, sier Hadia Tajik.

SKAL REDEGJØRE OM BEVÆPNING: Justisminister Tor Mikkel Wara kommer i dag til Stortinget for å redegjøre om midlertidig bevæpning av enkelte politipatruljer i Oslo. Foto: Nina Hansen
SKAL REDEGJØRE OM BEVÆPNING: Justisminister Tor Mikkel Wara kommer i dag til Stortinget for å redegjøre om midlertidig bevæpning av enkelte politipatruljer i Oslo. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen tok klokka 13.10 i dag ordet fra Stortingets talerstol med en hastemelding.

- Det er kommet inn en endring i dagsorden. Det kommer en ny sak. Det blir en redegjørelse fra justis-, beredskaps- og innvandringsministeren om midlertidig bevæpning av enkelte politipatuljer i Oslo . Det vil bli foreslått debatt umiddelbart etter redegjørelse, sa Trøen.

Justisdepartementet sier de vil komme tilbake med mer informasjon, men at Stortinget først må orienteres om detaljene i beslutningen.

Justisminister Tor Mikkel Wara var i dag i møte med Oslopolitiet, som uttrykte sin bekymring over manglende tiltak for å få unge ut av gjengmiljøet.

Etter et møte lover justisminister Wara raske tiltak, ifølge NRK.

Saken er satt opp som sak nummer 14 i Stortinget i dag, den siste på dagsorden. Stortinget anslår at Waras redegjørelse vil starte tidligst klokka 18.

Nestleder i Ap Hadia Tajik sier til Dagbladet at hun ser fram til å høre Waras redegjørelse i Stortinget.

- Vi ser fram til å høre redegjørelsen og begrunnelsen for dette inngripende tiltaket.

- Det er regjeringens ansvar å vurdere om det er grunnlag for å innføre midlertidig bevæpning. Vi forutsetter at det er reelle holdepunkter for å innføre det, men det er viktig å huske at det er ikke mulig å bevæpne seg ut av en ressurssituasjon, sier Tajik.

Hun mener politiet lider under at de er underfinansiert.

De har vært underfinansiert gjennom alle de årene Høyre og Frp har sittet i regjering. Regjeringen har i praksis kuttet flere hundre millioner kroner i politiets driftsbudsjetter. Politiet i Oslo øst har ikke fått den type satsing som de trenger for å kunne jobbe forebyggende opp mot denne type miljøer som det her er snakk om, sier hun.

- Så bevæpning er ikke rett medisin for å møte problemene vi ser nå?

- Midlertidig bevæpning er ikke en langsiktig løsning. Skal man få bukt med disse problemene, trenger man både å styrke politiet og styrke det forebyggende arbeidet lokalt. De kan ikke bevæpne seg ut av dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media