Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tor Mikkel Wara:

Justisministerens bil i brann i natt: - Ingen konkrete mistenkte

PST ser bilbrannen i sammenheng med tidligere hendelser.

SE TV NÅ: PST har ingen mistenkte i saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til søndag brant det i bilen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), mens den sto parkert utenfor statsrådens bolig i Oslo.

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt Magne Olsvoll forteller til Dagbladet at de ble varslet om bilbrannen klokka 01.41. natt til søndag.

- Vi ble varslet om brannen av en forbipasserende. Da vi ankom stedet var brannen så å si slukket.

Etterforskning

- Hvordan vil du betegne de materielle skadene på bilen?

- Jeg har ikke sett bilen, så det kan jeg ikke kommentere. Vi har utført taktiske og tekniske etterforskningsskritt på stedet, så det har helt sikkert blitt tatt bilder av bilen. Dette materialet vil blir overført til PST som overtar etterforskningen av saken, sier Olsvoll.

- Mistenker dere at brannen var påsatt?

- Det er noe PST må uttale seg om.

TRUSSEL: Natt til torsdag ble huset og bilen til justisminister Tor Mikkel Wara tagget med ordet «rasist» og tegningen av et hakekors. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på bilen. Fredag møtte han pressen på statsministerens kontor. Reporter: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ingen mistenkte

PST bekrefter til Dagbladet at de har tatt over etterforskningen av saken.

Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST. Foto: PST
Trond Hugubakken, kommunikasjonsdirektør i PST. Foto: PST Vis mer

Olsvoll opplyser at politiet holder vakt utenfor Waras bolig, noe som også har blitt gjort tidligere i forbindelse med en rekke hendelser de siste månedene.

- Vi har foreløpig ingen mistenkte i saken, men den sees i sammenheng i serien av hendelser knyttet til justisministeren og hans bolig, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken.

- Saken har høy prioritet og vi etterforsker bredt, sier han.

HOLDER VAKT: Politiet holder vakt utenfor Waras bolig, noe som også har blitt gjort tidligere i forbindelse med en rekke hendelser de siste månedene. Foto: Bjørn Carlsen
HOLDER VAKT: Politiet holder vakt utenfor Waras bolig, noe som også har blitt gjort tidligere i forbindelse med en rekke hendelser de siste månedene. Foto: Bjørn Carlsen Vis mer

Siden 6.desember har det vært tre angrep mot Tor Mikkel Waras hjem. Angrepene har involvert hærverk og forsøk på brannstiftelse. Disse sakene etterforskes nå av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

- Setter dere hendelsene i sammenheng med bilbrannen?

- Det får bli opp til PST å gjøre en vurdering, sier Olsvoll.

TAGGET NED: I desember opplevde justisministeren å få både bilen og huset sin tagget med ordet «rasisit». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TAGGET NED: I desember opplevde justisministeren å få både bilen og huset sin tagget med ordet «rasisit». Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Statsminister Erna Solberg har tidligere uttalt seg om truslene mot Tor Mikkel Wara og hans familie, og mener det «helt uakseptabelt».

- Hærverket og truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara og hans familie er helt uakseptable. Denne typen handlinger er en trussel mot vårt åpne og demokratiske samfunn. Politikere skal kunne påta seg verv for fellesskapet uten frykt, sier Solberg til Dagbladet 17. desember i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!