Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen siktet for å ha startet brann i familiens bil

Tor Mikkel Waras samboer ble pågrepet i dag.

SIKTET: Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha startet en brann i familiens bil natt til søndag. Hennes og samboer Tor Mikkel Waras hjem er blitt utsatt for en rekke trusler siden desember i fjor. Foto: Privat
SIKTET: Justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha startet en brann i familiens bil natt til søndag. Hennes og samboer Tor Mikkel Waras hjem er blitt utsatt for en rekke trusler siden desember i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag brant det i justisminister Tor Mikkel Waras (Frp) bil, som sto parkert utenfor statsrådens bolig i Oslo.

Nå er Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) siktet av PST for å ha påsatt brannen.

- PST har i dag siktet justisministerens samboer Laila Anita Bertheussen for overteredelse av straffeloven paragraf 225 bokstav b for å foreta noe som vekker mistanke for at en straffbar handling er begått uten at den er det. Siktelsen gjelder brannen som fant sted i familiens bil natt til søndag 10. mars som sto parkert ved familiens hjem i Oslo. Vi mistenker at siktede selv har startet brannen og ved det gitt inntrykk at brannen er påtent av en eller flere gjerningsmenn, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Flere trusler

Hendelsen var den femte kjente «trusselen» tilknyttet Waras hjem siden desember i fjor. I tillegg har det vært flere hendelser som til nå har blitt holdt hemmelig av politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Torsdag ettermiddag holdt PST-sjef Benedicte Bjørnland en pressekonferanse der de opplyste om siktelsen mot samboeren.

- Forholdet ses i sammenheng med tidligere trusler mot justisministeren og samboeren selv, hvor siktede kan ha lagt til rette for at politiet skulle etterforske denne hendelsen som en eskalering.Bertheussen er ikke siktet for noen av de tidligere hendelsen ved boligen, men PST utelukker ikke at de kan ha en sammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer