Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Justisombudet kritiserer Quick-etterforsker

Mener politimannen ikke burde ha kontaktet moren til Therese Johannesen.

 «QUICK-SAKEN»:  Sture Bergwall, også kjent som Thomas Quick, ble først dømt for drapet på Therese Johannessen. Bergwall ble imidlertid frikjent for drapet i 2011. Foto: Bjørn Langsem
«QUICK-SAKEN»: Sture Bergwall, også kjent som Thomas Quick, ble først dømt for drapet på Therese Johannessen. Bergwall ble imidlertid frikjent for drapet i 2011. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seppo Penttinen etterforsket Quick-saken og ringte Therese Johannesens mor etter at journalisten Hannes Råstam ga ut en bok om saken. Penttinen ville sjekke om opplysninger i boken var sanne.

Det svenske justisombudet mener Penttinen gikk utenfor sine fullmakter da han ringte kvinnen. De sier at politietterforskere har svært begrenset anledning til å ta kontakt med ofre i saker de tidligere har vært involvert i.

Politimannen hevder han ringte Johannesens mor som privatperson, men justisombudet sier det er vanskelig for en person å oppfatte om en slik henvendelse er gjort i eller utenfor tjenesten.

Sture Bergwall, også kjent som Thomas Quick, ble i 1998 dømt for drapet på Therese Johannessen, som forsvant i 1988. Bergwall ble imidlertid frikjent for drapet i 2011.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media