VIL GJENNOMGÅ: Innsatsleder Bård Mosli utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø i går morges. Det kom som et sjokk at det var en kollega som hadde skutt og drept sin eks-samboer før han rettet tjenestepistolen mot seg selv. Nå ønsker flere justispolitikere en gjennomgang av politiets våpenrutiner. 
Foto:  Rune S. Bertiniussen / SCANPIX
VIL GJENNOMGÅ: Innsatsleder Bård Mosli utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø i går morges. Det kom som et sjokk at det var en kollega som hadde skutt og drept sin eks-samboer før han rettet tjenestepistolen mot seg selv. Nå ønsker flere justispolitikere en gjennomgang av politiets våpenrutiner. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIXVis mer

Justispolitikere vil se på våpenrutiner

Ønsker gjennomgang av politiets våpenrutiner etter drapet i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av medlemmene i Stortingets justiskomité ønsker en gjennomgang av politiets våpenrutiner etter drapet i Tromsø i går.

Politimannen Rolv-Are Pettersen drepte sin tidligere samboer Kristin Kjelstrup i går morges før han rettet våpenet mot seg selv. Pettersen brukte et tjenestevåpen som han hadde hentet ut fra en kollegas våpenkoffert i politiets våpenlager.

Høyres André Oktay Dahl i justiskomiteen sier politiets system for våpenbruk bør vurderes etter drapet.

- Det aktualiserer jo at man får en gjennomgang av utleveringspraksis og ikke minst hvordan man følger opp mennesker som kanskje er i ferd med å bikke over, sier han til NRK.

Politiet kan ikke bære våpen til daglig, men har tilgang til innelåste våpen.

- Jeg er ikke trygg på at man har gode nok rutiner for å fange opp mennesker som er i ferd med å virkelig havne utpå, legger han til.

Leder i justiskomiteen, Anne Marit Bjørnflaten (Ap) sier det er vanskelig å lage et system hvor man kan sikre seg helt mot at politi misbruker våpen. Hun viser til at Spesialenheten for politisaker først skal se på saken.

- Men vi er nødt til å se om vi har gode nok rutiner for hvordan våpenbruken håndteres, samtidig som vi må sikre at politiet har lett tilgang på våpen når akutte situasjoner oppstår, sier hun.

Nestleder i justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen (Frp), mener imidlertid at dagens rutiner er gode nok.

(NTB)