Justo (36) flyktet fra politiet - ble tatt av alligator

Skulle stjele bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Justo Padron (36) ble oppdaget av politiet mens han prøvde å stjele en bil, og flyktet. Men flukten endte i gapet på en alligator, skriver Local10.com.

Brøt seg inn

Hendelsen skjedde sist torsdag. Padron og en medskyldig, Heriberto Rubio (37), var i full gang med å bryte seg inn i en bil som sto parkert ved et konferansesenter i Miccosukee indianerreservat i Florida, da politiet plutselig dukket opp.

De to la på sprang. Rubio ble tatt igjen og pågrepet, men Padron løp fra politiet og hoppet i en innsjø i nærheten. Ved innsjøen er det imidlertid satt opp et advarselsskilt som lyder: «Fare! Levende alligatorer.»

Øyenvitner sier de så en alligator nærme seg, og ropte til Padron at han skulle svømme tilbake til bredden. Da han til slutt oppdaget alligatoren, skrek han før han ble dratt under overflaten.

Neste dag ble liket hans funnet av dykkere på 15 meters dyp, med tydelige bittmerker på overkroppen, og den lokale patologen fastslår at han ble drept av en alligator.

Poncho

Det som ble antatt å være den aktuelle alligatoren, en velkjent sværing på 2,8 meter ved navn Poncho, ble fanget og brakt til en alligatorpark sammen med en mindre artsfrende, og til slutt avlivet, etter at en medisinsk sakkyndig slo fast at det var han som hadde drept Padron.

IKKE TIL Å SPØKE MED: Alligatorer har tatt livet av 22 mennesker i Florida siden 1948. Foto: CHRIS VIOLA/THE FLORIDA TIMES-UNION/AP/SCANPIX
IKKE TIL Å SPØKE MED: Alligatorer har tatt livet av 22 mennesker i Florida siden 1948. Foto: CHRIS VIOLA/THE FLORIDA TIMES-UNION/AP/SCANPIX Vis mer

Siden 1948 er 22 mennesker blitt drept av alligatorer i Florida, ifølge delstatens viltnemnd. Floridas lover gir adgang til å avlive alligatorer som spiser eller dreper mennesker.

Padron, som var hjemmehørende i Miami, hadde et langt rulleblad, med dommer for tyveri, ran og narkotikabesittelse. Han ble sist løslatt fra fengsel i 2002.

Rubio er nå siktet for bilinnbruddet. I Florida er det presedens for tilleggssiktelse, blant annet mord, når noen dør i forbindelse med et lovbrudd.

TATT AV ALLIGATOR: Justo Padron (36).