Juul gir tilbake pengene

Mona Juul bøyer av for presset, og sender prispengene tilbake til Peres-senteret. Terje Rød-Larsen akter imidlertid å beholde pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Ambassadør Juul har i dag informert departementet om at hun returnerer pengene. Vi har hele tiden hatt en dialog om hva som skal skje med prispengene, og Juul har sagt hun ikke vil bli sittende med dem. Nå blir de sendt tilbake, og departementet finner løsningen tilfredsstillende, sier UD-talsmann Karsten Klepsvik.

Når det gjelder Terje Rød-Larsens andel, sier Klepsvik at utenriksdepartementet anser det naturlig at han gjør det samme selv om han ikke er ansatt i UD men i FN.

Rød-Larsen sa imidlertid at han akter å beholde pengene.

- Jeg er stolt over prisen jeg fikk fra Peres-senteret, og andre priser jeg har fått under mitt ti år lange arbeid for fred i Midtøsten, sier Rød-Larsen før han avslutter med å slå fast at han akter å bruke pengene til å fremme fred og forsoning i Midtøsten.

Brøt lov

Det er slått fast at Juul har forbrutt seg mot tjenestemannsloven og lojalitetsplikten fordi hun skulle rapportert om prispengene til arbeidsgiveren. Ambassadøren er straffet med en skriftlig irettesettelse.

Rød-Larsen har argumentert med at utdeling av prisen ble dekket i mediene, og at paret aldri har forsøkt å skjule prisen. Begge har beklaget saken sterkt, og Juul har åpent sagt at hun fryktet hun ville miste stillingen som ambassadør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer