Jyllands-Posten evakuert etter mistenkelig funn

De ansatte ble sendt ned i sikringsrom. Alarmen avblåst.

EVAKUERT: Jyllands-Postens redaksjonslokaler i Aarhus ble evakuert etter funn av mistenkelig pakke. Foto: AP / Polfoto/ Kaare Viemose / NTB scanpix
EVAKUERT: Jyllands-Postens redaksjonslokaler i Aarhus ble evakuert etter funn av mistenkelig pakke. Foto: AP / Polfoto/ Kaare Viemose / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redaksjonslokalene til avisen Jyllands-Posten i Aarhus ble i morges evakuert etter funn av en mistenkelig pakke, opplyser dansk politi, ifølge NTB.

Alle de ansatte fikk fredag morgen beskjed om å gå ned i et sikringsrom.

- Det er funnet en mistenkelig pakke i en busk ved Jyllands-Posten, og vi er massivt til stede og undersøker saken, sier politiinspektør Mogens Brøndum.

Klokka 09.05 ble bombealarmen avblåst, melder Ekstrabladet som holder til i samme bygning. Alle har nå fått lov til å gå tilbake til arbeidet.

Den danske avisen har de siste årene vært utsatt for en rekke trusler, og senest i januar i år ble en canadisk-pakistansk mann dømt til 14 års fengsel for å ha planlagt et terrorangrep mot avisen.

Jyllands-Posten havnet i det internasjonale søkelyset etter at den i 2005 trykket en karikaturtegning av profeten Muhammed som var laget av tegneren Kurt Westergaard.

KARIKATURTEGNER: Kurt Westergaard. Foto: AFP / SCANPIX/ HENNING BAGGER
KARIKATURTEGNER: Kurt Westergaard. Foto: AFP / SCANPIX/ HENNING BAGGER Vis mer