K-ansatte positive

De tillitsvalgte i Kreditkassen oppfatter oppkjøpstilbudet fra MeritaNordbanken som vennligsinnet, og stiller seg i utgangspunktet positive til et oppkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi roper ikke hurra, men tilbudet er interessant. Vi vil vurdere dette veldig grundig, sier hovedtillitsvalgt og styremedlem Liv Irene Haug i Kreditkassen.

Hun ble informert om tilbudet på styremøtet i Kreditkassen lørdag.

Nedbemanning

De ansatte regner med en nedbemanning som følge av oppkjøpet, men Haug sier at MeritaNordbanken har gode tradisjoner på å takle slike runder bra i forhold til de ansatte.

MeritaNordbanken lover at strukturelle endringer skal skje uten oppsigelser.

- Uansett hvilken løsning Kreditkassen hadde valgt, sier det seg selv at vi ville fått nedbemanning. Vi vet at finansnæringen er inne i en stor endringsfase. Vi må vurdere hva som er best av å stå alene, en stor norsk løsning eller en stor nordisk løsning, understreker Haug.

Vet lite

Hun sier de tillitsvalgte foreløpig vet for lite til å konkludere når det gjelder MertiaNordbankens ekteskapstilbud. Men Haug føler seg trygg på at det ikke kommer til å bli noen massiv flytting av arbeidsplasser ut av landet.

Kreditkassen skal beholdes som egen juridisk enhet i Norge, og er lovet hovedkontorfunksjoner for skipsfart, olje, gass og offshore.

(NTB)