Kabalen gikk opp: Erna Solbergs nye regjering er trolig klar

Erna Solberg må dele opp Justisdepartementet for å bevare den skjøre borgfreden mellom Frp og KrF. Nikolai Astrup flyttes på, mens Linda Helleland og Bård Hoksrud er ferdig i regjering.

TROLIG KLAR REGJERINGSSAMMENSETNING: Alt Erna Solberg måtte gjøre for å gjøre alle til lags, var å opprette to nye statsrådsstillinger .
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TROLIG KLAR REGJERINGSSAMMENSETNING: Alt Erna Solberg måtte gjøre for å gjøre alle til lags, var å opprette to nye statsrådsstillinger . Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var svært viktig for Frp at innlemmelsen av KrF i regjeringen ikke svekket partiets gjennomslagskraft eller relative størrelse ved maktens tinde.

Partiet var derfor ikke villige til å gi fra seg én eneste statsråd for å gjøre plass til KrF ved kongens bord, ifølge partikilder.

Dagbladets kilder i regjeringen bekrefter også at Frp beholder sju statsråder også etter at KrF trer inn i regjering. Høyre mister én statsråd, mens KrF får tre plasser ved kongens bord. Venstre beholder som ventet sine tre statsråder.

Mandag kveld hevder TV 2s kilder at den siste endringen i regjeringen er klar: Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) blir ny digitaliseringsminister.

Den nye regjeringen

Basert på Dagbladets egne kilder og kilder i andre medier er dette trolig endringene som Erna Solberg i morgen kommer til å presentere for kongen:

  • Kjell Ingolf Ropstad (KrF) blir ny barne- og familieminister. Likestillingspolitikken flyttes til kulturdepartementet. Linda Hofstad Helleland (H) går ut av regjeringen.
  • Olaug Bollestad (KrF) er ny landbruks- og matminister. Bård Hoksrud (Frp) er ferdig i regjering.
  • Dag Inge Ulstein (KrF) blir ny utviklingsminister.
  • Nikolai Astrup (H) går av som utviklingsminister og blir ny digitaliseringsminister lokalisert i kommunal- og moderniseringsdepartementet.
  • Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) blir ny beredskapsminister i Justisdepartementet.

Ettersom KrF og Venstre blir sittende med tre statsråder hver, betyr det at Frp opptar flere seter rundt regjeringsbordet enn de to sentrumspartiene til sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer