Kabeltyvene tatt i Oslo

All togtrafikk mellom Ski og Oslo stanset ble mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyveri av signal- og telekabler på Østfoldbanen var årsaken til at all togtrafikk mellom Ski og Oslo ble stanset mandag morgen. Kabeltyvene sitter nå i arresten hos politiet.

To øst-europeere ble pågrepet ved 13-tiden, bærende på to bager med kabler i, melder NRK.

- De ble tatt ved Jernbaneverket og NSBs områder, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB. Han vil ikke spekulere i om østeuropeerne skulle selge tyvegodset. De sitter nå i arresten på Grønland politistasjon.
Kabeltyveri
Flere steder ved Loenga ble tele- og fiberkabler stjålet mandag morgen. Dette var årsaken til full stans i togtrafikken mellom Ski og Oslo Sentralstasjon på Østfoldbanen mandag.

- Noen har kappet av og stjålet disse kablene. Jeg har hørt om lignende tilfeller i utlandet hvor slike kabler blir stjålet og solgt som skrapmetall, sier vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket.

Sverige har i lang tid vært plaget av tyverier av kabler som inneholder mye kobber. Prisen på kobber er rekordhøy, mye takket være stor etterspørsel fra blant andre Kina, ifølge Fredriksstad Blad.

Nordli forteller at det meste av trafikken på strekningen Ski-Oslo S fortsatt står stille i på vente av at skadene skal utbedres, men at det nå går regionaltog til Halden med redusert hastighet, noe som fører til en del forsinkelser også på den strekningen.


Sliter med alternative tilbud
Det er tredje gang på en uke at NSB har problemer med togtrafikken, og mandagens stans rammer tusenvis av mennesker. I tillegg sliter NSB med å få tak i alternativ transport til kundene sine.

- Vi forstår at kundene våre er frustrerte etter stansen, og fordi vi ikke har klart å få satt opp nok busser og drosjer. Det er svært uheldig for vårt renommé at det har vært tre avvik på en uke, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til NTB. Han peker på at det er ferieavvikling også i buss-og drosjebransjen.

Jernbaneverket håper togdriften vil gå som normalt tirsdag morgen.

- Vi har ingen sikre prognoser på når togene vil gå som normalt igjen. Vi jobber for fullt for å utbedre skadene, men vi kan ikke si sikkert at vi kommer til å være ferdig til tirsdag morgen, sier Nordli til NTB.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer