Kabeltyvene tatt i Oslo

All togtrafikk mellom Ski og Oslo stanset ble mandag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tyveri av signal- og telekabler på Østfoldbanen var årsaken til at all togtrafikk mellom Ski og Oslo ble stanset mandag morgen. Kabeltyvene sitter nå i arresten hos politiet.

To øst-europeere ble pågrepet ved 13-tiden, bærende på to bager med kabler i, melder NRK.

- De ble tatt ved Jernbaneverket og NSBs områder, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB. Han vil ikke spekulere i om østeuropeerne skulle selge tyvegodset. De sitter nå i arresten på Grønland politistasjon. Kabeltyveri Flere steder ved Loenga ble tele- og fiberkabler stjålet mandag morgen. Dette var årsaken til full stans i togtrafikken mellom Ski og Oslo Sentralstasjon på Østfoldbanen mandag.

- Noen har kappet av og stjålet disse kablene. Jeg har hørt om lignende tilfeller i utlandet hvor slike kabler blir stjålet og solgt som skrapmetall, sier vakthavende informasjonssjef Olav Nordli i Jernbaneverket.

Sverige har i lang tid vært plaget av tyverier av kabler som inneholder mye kobber. Prisen på kobber er rekordhøy, mye takket være stor etterspørsel fra blant andre Kina, ifølge Fredriksstad Blad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer