Kabila truer med militærmakt

FN får 48 timer til å fjerne opposisjonens soldater fra Kinshasa. Hvis ikke gjør han det med makt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongos president Joseph Kabila har gitt de fredsbevarende FN-styrkene en frist på 48 timer til å fjerne rivalen Jean-Pierre Bembas soldater fra Kinshasa.

Dersom ikke FN-styrkene fjerner Bembas soldater innen 48 timer, vil hæren gjøre det, lyder Kabilas ultimatum ifølge tjenestemenn fra FN og Kongo.

Kabila presenterte kravet til William Swing, lederen av FNs fredsbevarende styrke i Kongo, under et møte i den kongolesiske hovedstaden Kinshasa.

Kravet kom etter at tilhengere av Bemba tirsdag angrep høyesterettsdomstolen i Kongo og satte fyr på bygningen i protest mot valgresultatene som viser at Bemba tapte presidentvalget.

President Kabila ble utropt til vinner av presidentvalget i Kongo, men Bemba har gått rettens vei for å få det offisielle valgresultatet kjent ugyldig. Ifølge jurister holdt høyesterett på med behandlingen av en klage fra Bemba på valgresultatet da den måtte bryte opp på grunn av angrepet tirsdag.

(NTB)

FRIST: Kongos president Joseph Kabila gir FN en tidsfrist på 48 timer til å fjerne opposisjonens hær i hovedstaden. Foto: Scanpix
FRIST: Kongos president Joseph Kabila gir FN en tidsfrist på 48 timer til å fjerne opposisjonens hær i hovedstaden. Foto: Scanpix Vis mer
OPPRØR: Det har i flere uker vært gatekamper mellom Bembas soldater og hæren i Kinshasa.