Kabinansatte streiker - Braathens rammes

Braathens må trolig innstille opptil 50 flyavganger på Vestlandet og Sørlandet i dag, etter at 35 kabinansatte i Norwegian Air Shuttle gikk ut i streik i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personell fra Norwegian Air Shuttle bemanner flere av Braathens' avganger fra Trondheim via Vestlandet til Kristiansand, og 50 av disse må innstilles som følge av streiken.

Lønn

Flyselskapenes landsforening og de kabinansattes forhandlinger om en ny tariffavtale ble i desember i fjor utsatt for å unngå konflikt i jula. Mekling ble innledet sist mandag, men partene var ikke kommet fram til enighet da meklingsfristen utløp i natt.

- Det er mest uenighet om lønn. Vi krever et lønnsnivå i tråd med resten av bransjen, og det var ganske stor avstand mellom tilbud og krav, sier forhandlingsleder for de kabinansatte, Kjetil Edvardsen.

Får fly likevel

- Passasjerene må møte opp til angitt avreisetidspunkt. Vi overfører alle passasjerer som rammes til andre Braathens-avganger, og flyr dem via Oslo. Det vil gi litt lenger reisetid, men alle får fly helt fram dit de skal, opplyser informasjonskonsulent Anne Grete Ellingsen i Braathens.

Streiken blant de kabinansatte i Norwegian Air Shuttle i dag vil ramme om lag 1.300 passasjerer på flyplassene i Trondheim, Molde, Kristiansund, Bergen, Haugesund, Stavanger og Kristiansand.

Forhandlingsleder Kjetil Edvardsen opplyser at faren for streik ble varslet i en pressemelding sist mandag, mens informasjonskonsulent i Braathens, Anne Grete Ellingsen, sier at dette var ukjent inntil streiken var et faktum tidlig i morges.

(NTB)