SAS-partner inn for Spanias arbeidstilsyn:

- Kabinpersonale jobber for SAS uten kontrakt, hevder fagforening

SAS' bemanningsbyrå er innklaget for det spanske arbeidstilsynet, men tas i forsvar av SAS.

OPPHETET I MALAGA: Bemanningsbyrået SAS bruker til sin base i Malaga i Spania (bildet) har havnet i krangel med kabinpersonale-fagforeningen USO. Nå har saken blitt brakt inn for det spanske arbeidstilsynet. Foto: NTB Scanpix/DPA
OPPHETET I MALAGA: Bemanningsbyrået SAS bruker til sin base i Malaga i Spania (bildet) har havnet i krangel med kabinpersonale-fagforeningen USO. Nå har saken blitt brakt inn for det spanske arbeidstilsynet. Foto: NTB Scanpix/DPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SAS har gjentatte ganger fått passet påskrevet for etableringen av det irske datterselskapet Scandinavian Airlines Ireland Limited (SAIL) i fjor, ikke minst fra selskapets egne piloter.

Nå går fagforeningen USO i Spania, som organiserer kabinpersonale, ut med skarp kritikk.

- SAS bruker nå strategier for kontrakter som likner dem Ryanair bruker, sier USOs fly-ansvarlige Ernesto Iglesias i en pressemelding som før helgen ble gjengitt i spanske medier.

- Signerte ikke

I pressemeldingen står det at USO har brakt det irske bemanningsbyrået CAE Crewing Services inn for Inspección de Trabajo, som er det spanske motstykket til Arbeidstilsynet.

CAE arbeider på oppdrag for SAS irske datterselskap.

Det USO reagerer på, er kontraktene CAE har tilbudt kabinpersonalet som bemanner SAS-flyene ut fra basen i Málaga i Sør-Spania. Ifølge fagforeningen er ikke disse i tråd med spanske retningslinjer.

USO skriver at kabinpersonalet har blitt tilbudt mangelfull feriebetaling, må skatte til Irland selv om de er bosatt i Spania, og at selskapet kan endre lønna når som helst. 26 av cirka 40 ved basen skal ifølge USO ha reagert sterkt på dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer