Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kabul tryggere for barn enn London

Det mener NATOs øverste sivile representant i Afghanistan.

Den afghanske hovedstaden er trolig tryggere for barn enn byer som London og New York, hevder NATOs øverste representant for sivile i Afghanistan, Mark Sedwill. Her følger barn mødrene sine på bazaar i Kabul, 21. november , 2010. Foto: Ahmad Masood/REUTERS.
Den afghanske hovedstaden er trolig tryggere for barn enn byer som London og New York, hevder NATOs øverste representant for sivile i Afghanistan, Mark Sedwill. Her følger barn mødrene sine på bazaar i Kabul, 21. november , 2010. Foto: Ahmad Masood/REUTERS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Barna er trolig tryggere her enn de ville være i London, New York, Glasgow eller mange andre byer, sier NATOs Mark Sedwill til barneprogrammet Newsround på BBC.

Den tidligere britiske ambassadøren i Afghanistan påpeker at det er svært få bomber i Kabul og andre afghanske byer, trass i at afghanske barn sier at de er redde for slike angrep.

- De fleste barna kan fortsette å leve i sikkerhet. Dette er et svært familieorientert samfunn, sier han.

Tall fra FN forteller riktignok en annen sannhet.

Ifølge FN ble 1.271 sivile afghanere drept i de første seks månedene i år. Det er en oppgang på over 30 prosent i forhold til i fjor, og 2010 ligger an til å bli det dødeligste året for afghanerne siden invasjonen i 2001. FN har også registrert en oppgang i antall drepte barn på 55 prosent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!