Kaci ny styreleder

Kaci Kullmann Five er ny konstituert styreleder i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Statoil-sjefen fornøyd Det melder Statoil på sine nettsider i kveld.

  Bedriftsforsamlingen har tillit til de gjenværende medlemmene av selskapets styre, melder Statoil.

  Ved siden av Kullmann Five, består styret av Knut Åm, Finn A. Hvistendahl, Grace Skaugen, Eli Sætersmoen, Bjørn Erik Egeland, Stein Bredal, Marit Bakke.

  Valgkomiteen er bedt om å starte arbeidet med å finne ny styreleder.

  Bedriftsforsamlingen ser positivt på den tiltaksplanen som styret har lagt fram styret og vil følge opp styrets arbeid med denne.

  Forsamlingen tar til etterretning at tidligere styreleder Leif Terje Løddesøl og tidligere konsernsjef Olav Fjell har fratrådt.

  De sluttet seg til styrets vurdering om at den omstridte konsulentavtalen aldri skulle ha vært inngått. Det ga sin anerkjennelse til det arbeidet som er gjort av Statoils internrevisjon, og sa at det viste at de interne kontrollrutinene fungerer.

  Konsulentavtalen


  Bakgrunnen for møtet i bedriftsforsamlingen var den omstridte konsulentavtalen i Iran, som den nå avsatte konsernsjefen Olav Fjell ga en av sine underordnede fullmakt til å inngå.

  Statoil inngikk avtalen som hadde en verdi på 115 millioner kroner, med selskapet Horton Investments Limited i juni i fjor. Ledelsen i Statoil skal flere ganger ha blitt bedt om å avslutte konsulentkontrakten.

  Horton brukte Mehdi Hashemi Rafsanjani, sønn av Irans eks-president og direktør i ett av datterselskapene til det nasjonale iranske oljeselskapet Nioc, som rådgiver for Statoils Iran-engasjement.

  Da Statoil stanset avtalen i forrige uke, hadde oljeselskapet allerede utbetalt 40 millioner kroner til en konto i Sveits.

  Økokrim


  Økokrim etterforsker Statoil for mulig korrupsjon. Oljeselskapets direktør for internasjonal virksomhet, Richard John Hubbard, måtte går av forrige fredag. Det var han som forhandlet fram konsulentavtalen, og som skulle gi Statoil nyttig råd om hvordan selskapet skulle gjøre forretninger i Iran.

  (Dagbladet.no/NTB)