KOM TIL NORGE PÅ 70-TALLET: Faren til TV 2-reporter Kadafi Zaman kom som arbeidsinnvandrer til Norge på 70-tallet. FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
KOM TIL NORGE PÅ 70-TALLET: Faren til TV 2-reporter Kadafi Zaman kom som arbeidsinnvandrer til Norge på 70-tallet. FOTO: BERIT ROALD / NTB SCANPIXVis mer

Kadafi Zaman: - Faren min har aldri hatt sansen for Frp. Likevel ga han Listhaug rett

Etter Sylvi Listhaugs uttalelse i Dagbladet-intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Jeg kan ikke huske at han noen gang har sagt noe godt om Fremskrittspartiet. Men nå gjorde han det for første gang».

Det skriver journalist Kadafi Zaman på TV 2s nettsider i dag.

- Faren min satt og leste et intervju med Sylvi Listhaug på Dagbladet på nett og sa plutselig «Ja, hun har helt rett. Da vi kom fikk vi ingenting og vi måtte jobbe hardt», sier Kadafi Zaman til Dagbladet.

Ga Listhaug rett Zamans far hadde stoppet opp ved Listhaugs oppfordring til flyktningene som nå kommer til Norge:

- Jeg ville stått på dag og natt, jeg ville ikke gitt meg. Jeg ville lært språk og fått meg en jobb, slik at jeg kan få familien min hit.

Innvandrings- og integreringsministerens uttalelse ble gitt i et intervju med Dagbladet tidligere denne måneden.

Kadafi Zaman forteller at hans egen far kom til Norge som arbeidsinnvandrer på 70-tallet.

- De hadde en enorm stå på-vilje og arbeidet hardt. Mange av dem som jobbet på restaurantene kjøpte senere sin egen restaurant og de som startet som taxisjåfører jobbet seg sakte, men sikkert, oppover i selskapene.

Kan ikke sammenliknes Han understreker imidlertid at man ikke kan sammenlikne det å være arbeidsinnvandrer på 70-tallet med det å komme som krigsflyktning i dag.

- Arbeidsmarkedet er hele tiden i endring. At det er vanskelig nå betyr ikke at det kommer til å være like vanskelig om noen år. Faren min var statsviter, men han gikk ikke rundt og ventet på å få jobbe som det. Jeg vet at han tenker at man får ta det man får når man kommer til et nytt land.

Likevel mener Zaman at arbeidsinnvandrerne kan fungere som inspirasjon for dagens flyktninger.

- Hardt arbeid er viktig, uavhengig av hvem du er og hvor du kommer fra. Når du kommer til et nytt land må det være mantraet. Faren min mimrer ofte om gamle dager. Han forteller at de jobbet doble skift, aldri hadde ferie og ikke tok ut sykemeldinger. Likevel klaget de ikke.

Selv om Listhaugs uttalelse fikk støtte hos Zamans far, mener han at farens syn på partiet fortsatt står seg.

- Han har aldri hatt sansen for Frp. Få i den generasjonen har hatt det. Men jeg tror de kjenner seg veldig igjen når Sylvi Listhaug sier at man må stå på dag og natt. Det var akkurat det de gjorde da de kom.