TV 2-reporter Kadafi Zaman om å bli fengslet i Pakistan:

Kadafi Zaman: - Jeg tenkte at hvis jeg blir stående, så dreper de meg

- Min far kom på politistasjonen 5-6 timer seinere. Jeg så på avstand at han hadde tårer i øynene så jeg vinket og viste tommelen opp.

FORTELLER: Kadafi Zaman ble mishandlet og fengslet mens han var i Pakistan for å dekke valget. Her forteller han om hva som skjedde, en arbeidsdag han aldri så for seg skulle bli så voldelig. Reporter: Karin Madshus. Foto/Klipp: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hei, så godt å se deg igjen! TV 2-journalist Kadafi Zaman klemmes av en kollega i heisen til TV 2s lokaler i Oslo sentrum.

Det er en time til Zaman skal gå direkte på TV 2 nyhetskanalen for å snakke om valget i Pakistan. Et valg han selv skulle ha vært i landet og dekket.

Men den 13. juli tok Zamans kombinerte jobb og ferietur i Pakistan en uventet vending. Den erfarne journalisten skulle rapportere direkte til TV 2 nyhetskanalen om demonstrasjonene i forkant av provins- og nasjonalvalget 25. juli da han ble brutalt angrepet og fengslet av det pakistanske politiet.

Når Dagbladet treffer Zaman har han vært noen dager hjemme i Norge etter at TV 2 beordret ham tilbake av sikkerhetsmessige hensyn. Han har fortsatt blåmerker på kroppen og smerter etter brist i ribbeina. Armene er ikke lenger like hovne, men tankene surrer i hodet.

- Folk lå blødende på bakken

- Man tenker jo på volden, alle slagene. Jeg prøvde å stikke av da det ble for ille. Jeg har tenkt på hva som kunne ha skjedd. Det vil ta tid å bearbeide, sier han.

Zaman dekket demonstrasjoner og sammenstøt mellom politi og de politiske støttespillerne til landets tidligere statsminister Nawaz Sharif og partiet Den muslimske liga. Det var demonstrasjoner flere steder langs hovedveien i Gujrat-distriktet i retning Lahore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer