Kadavermysteriet kan være løst

Verken mammut, påskehare eller dinosaur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Flere lesere har spekulert i hva det enorme kadaveret som Dagbladet.no-leser Hanne Holst-Jæger har sendt inn bilder av. Kadaveret ble funnet i strandkanten på Homborøya i Grimstad, og Holst-Jæger lurte på om det fem meter lange kadaveret kunne være en «elefantmoskushvalku».

Leserne har også sendt inn mange fantasifulle forslag. Blant de mindre seriøse er hentydninger til diverse politikere, mens de mer seriøse tror det kan være en hvalross, en hval eller en hai. Mammut, dinosaur og påskehare er også foreslått, og andre tror det rett og slett kan dreie seg om en spøk.

Erlend Moksness, forskningsdirektør ved Havforskningsinstituttet, forteller at mysteriet sannsynligvis har en mindre spennende løsning.

- Det ser ut til å være en del av en hval som har flytt opp på land, sier han.

Siden kadaveret er gått såpass i oppløsning, er det vanskelig å si hva for slags art det er, men Moksness antar at det kan være en del av en spermhval. Spermhvalen er ifølge Wikipedia den største tannhvalen, og hannene, som finnes i norske farvann, kan bli opp til 15-20 meter lange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer