<strong>DE SISTE DAGENE:</strong>  Muammar Kadhafi klaget og var lei av å være på rømmen de siste dagene av hans liv. Dette forteller en medhjelper. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP PHOTO
DE SISTE DAGENE: Muammar Kadhafi klaget og var lei av å være på rømmen de siste dagene av hans liv. Dette forteller en medhjelper. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP PHOTO Vis mer

- Kadhafi ble lei av å være på rømmen

Overlevde på pasta og ris som han og medhjelperne måtte tilberede sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Muammar Kadhafi vinglet mellom trass og villfarelse de siste dagene før han ble tatt, og han var forsynt av livet på rømmen, sier en av hans nærmeste medhjelpere.

Etter en intens jakt ble den tidligere libyske lederen torsdag funnet og drept i sin fødeby Sirte.

Overlevde på ris og pasta
Ifølge hans tidligere nære medarbeider Mansour Dhao Ibrahim, som var sammen med Kadhafi da han ble tatt, overlevde den tidligere diktatoren på ris og pasta de siste dagene i Sirte. Varene ble skaffet fra forlatte hus i byen, men Kadhafi og hans innerste krets måtte selv lage maten.

Kadhafi skal den siste tiden ha vært utålmodig og lei av å være på rømmen.

- Han kunne si: «Hvorfor finnes det ikke strøm? Hvorfor finnes det ikke vann?» sier Dhao i et intervju med The New York Times på et militært etterretningshovedkvarter i Misrata.

Dhao ledet den såkalte folkegarden, et nettverk av frivillige lojalister og informanter, og tilbrakte mye tid sammen med Kadhafi i Sirte.

Forsøkte å overtale ham Flere av Dhaos uttalelser ser imidlertid ut til å være egnet til å tjene hans egne interesser. Han sier blant annet at han og flere andre gjentatte ganger forsøkte å overtale oberst Gaddafi til å overgi seg.

Kadhafi flyktet til Sirte 22. august, samme dag som hovedstaden Tripoli ble inntatt av revolusjonsstyrkene. Han flyktet i en liten kolonne gjennom lojalistbastionene Tarhuna og Bani Walid, skriver The New York Times.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer