BARE TEGNING:  En gutt i Benghazi, som feiret innmarsjen i hovedstaden Tripoli i natt, viser fram en karikaturtegning av et scenario for Miamm,ar Kadhafi og hans sønn Saif al-Islam. Teksten er "Har vi allerede tatt Benghazi?"  Ingen rykter er bekreftet, men sannsynligheten taler for at diktatoren er i hovedkvarteret i Tripoli. FOTO: Alexandre Meneghini, AFP/SCANPIX.
BARE TEGNING: En gutt i Benghazi, som feiret innmarsjen i hovedstaden Tripoli i natt, viser fram en karikaturtegning av et scenario for Miamm,ar Kadhafi og hans sønn Saif al-Islam. Teksten er "Har vi allerede tatt Benghazi?" Ingen rykter er bekreftet, men sannsynligheten taler for at diktatoren er i hovedkvarteret i Tripoli. FOTO: Alexandre Meneghini, AFP/SCANPIX.Vis mer

- Kadhafi er fortsatt i Tripoli

Hevder diplomat som har møtt han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libyske diktatoren Muammar Kadhafi er fortsatt i Tripoli, hevder en diplomat som befinner seg i den libyske hovedstaden

- Han er fortsatt i Tripoli, og det er mulig at han befinner seg i residensen sin, sier kilden til nyhetsbyrået AFP.

Diplomaten, som selv har hatt et møte med Kadhafi i løpet av de siste to ukene, ønsker ikke å bli navngitt.

En reporter for nyhetsbyrået AFP forteller at lyden av kampene kan høres nær regjeringskvartalet.

Stridsvogner Samtidig sier en opprører til nyhetsbyrået Reuters at stridsvogner har rullet ut av Kadhafis hovedkvarter og begynt å skyte granater.

Regjeringskvarteret er flere ganger tidligere blitt bombet av NATOs kampfly, og de fleste bygningene der er jevnet med jorden.

Også i den sørlige delen av byen skal det være kamper mandag morgen. Ifølge en talsmann for opprørerne kontrollerer Kadhafi mellom 15 og 20 prosent av Tripoli.

- I praksis kontrollerer de fire områder nå, sier talsmannen til TV-stasjonen Al Jazeera.

Opprørsstyrkene tok seg fram til Den grønne plass i sentrum i løpet av natta, uten å møte sterk motstand.

(NTB-AFP-Reuters).

 HAR OVERGITT SEG:  Sønnen Saif al-Islam Kadhafi har bekreftet at han har overgitt seg. Her under et intervju med nyhetsbyrået AFP i februar i år. FOTO: MAHMUD TURKIA, AFP/SCANPIX.
HAR OVERGITT SEG: Sønnen Saif al-Islam Kadhafi har bekreftet at han har overgitt seg. Her under et intervju med nyhetsbyrået AFP i februar i år. FOTO: MAHMUD TURKIA, AFP/SCANPIX. Vis mer