- Kadhafi er sprø

FN ventet for lenge, mener Frp-leder Siv Jensen.

VENTET FOR LENGE: Frp-leder Siv Jensen mener FN ventet for lenge. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VENTET FOR LENGE: Frp-leder Siv Jensen mener FN ventet for lenge. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet støtter FN-vedtaket om å bruke militærmakt mot Muammar Kadhafi, men partileder Siv Jensen mener resolusjonen kom i seineste laget.

 - Vedtaket kom i overkant seint, men vi mener Sikkerhetsrådet har fattet en riktig avgjørelse og støtter regjeringens holdning om å stille militære styrker til disposisjon, sier hun til NTB.

- Han er sprø Hun sier det er avgjørende å sørge for at de demokratiske kreftene som er i sving i Libya, ikke mister motet.

- Kadhafiafi er sprø, og han blir ikke mindre despotisk av truslene fra al-Qaida som ligger i luften. Men situasjonen er uoversiktlig, og vi må være forberedt på at krisen kan bli langvarig, sier hun.


- Unnfallen Støre Fremskrittspartiet har i likhet med Venstre og Høyre kritisert utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) for unnfallenhet og feighet i forbindelse med krisen i Libya.

- Kritikken var berettiget, selv om regjeringen nå endelig har bestemt seg for hva den skal mene. Støre prater så fælt at det er vanskelig å vite hva han mener, og i Libya-spørsmålet har han til nå bare dyttet fagre ord foran seg, sier hun.

(NTB).