Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kadhafi er velkommen til å pensjonere seg i Libya

Sier opprørsleder i intervju.

HAR IKKE SVART PÅ TILBUDET: Bildet er tatt 12. juni i år av World Chess Federations (FIDE) pressetjeneste og viser Muammar Kadhafi under et møte med FIDEs president Kirsan Ilyumzhinov i Tripoli, Libya. Ilyumzhinov skal ha fortalt det russisk nyhetsbyrået Interfax at Kadhafi har lovet å aldri forlate Libya. Ilyumzhinov siterer Kadhafi på å ha sagt: - Jeg er verken den første eller president eller konge. Jeg har ingen formell stilling, og derfor, har jeg ingen formell stilling å gi avkall på. Foto:EPA/FIDE PRESS SERVICE
HAR IKKE SVART PÅ TILBUDET: Bildet er tatt 12. juni i år av World Chess Federations (FIDE) pressetjeneste og viser Muammar Kadhafi under et møte med FIDEs president Kirsan Ilyumzhinov i Tripoli, Libya. Ilyumzhinov skal ha fortalt det russisk nyhetsbyrået Interfax at Kadhafi har lovet å aldri forlate Libya. Ilyumzhinov siterer Kadhafi på å ha sagt: - Jeg er verken den første eller president eller konge. Jeg har ingen formell stilling, og derfor, har jeg ingen formell stilling å gi avkall på. Foto:EPA/FIDE PRESS SERVICE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Opprørslederen i Libya, Mustafa Abdel Jalil, fortalte Reuters søndag at Muammar Kadhafi er velkommen til å pensjonere seg på libysk jord så langt han formelt fratrer sin stilling og godtar at alle hans bevegelser blir overvåket internasjonalt, skriver Msnbc.  

Må gå av
Libyske opprørere og de vestlige allierte har nektet enhver løsning på konflikten som ikke inkluderer Kadhafis fratredelse. De har hele tiden vært klare på at han må formelt gå av før fredsforhandlinger kan starte.  

Kadhafi har tidligere nektet alle internasjonale forsøk på forhandlinger for å få han til å gå av, og i stedet lovet å kjempe til slutten.

Mustafa Abdel Jalil, Kadhafis tidligere justisminister, skal ha uttalt at forslaget ble presentert for rundt en måned siden. Han forklarer at det ble kommunisert gjennom FN, men at han ennå ikke har fått respons fra Tripoli.

Opprørerne bestemmer bosted
- Som en fredelig løsning foreslo vi at han kan gå av og samtidig be sine soldater om å trekke seg tilbake fra sine posisjoner, uttalte Jalil i intervjuet ifølge SKynews.

- Hvis han ønsker å bli i Libya vil vi bestemme sted og det vil være under internasjonal tilsyn, fortsatte han.

Det er foreløpig ikke vært noe tegn til at Kadhafi trekker seg tilbake.