GRAVLEGGES I DAG: Likene av Kadhafi, hans sønn Muatassin og hærsjef Abu Bakr Jonis ligger på utstilling i en frysecontainer i Misrata. Dagbladet var der i går. Foto: Tomm W. Christiansen /Dagbladet
GRAVLEGGES I DAG: Likene av Kadhafi, hans sønn Muatassin og hærsjef Abu Bakr Jonis ligger på utstilling i en frysecontainer i Misrata. Dagbladet var der i går. Foto: Tomm W. Christiansen /DagbladetVis mer

Kadhafi gravlegges i ørkenen i dag

Libyas styrtede og drepte eksleder Muammar Kadhafi vil bli begravet i en enkel seremoni i ørkenen tirsdag. Kadhafis sønn Motassim vil få sin begravelse samtidig, sier en talsmann for landets nye ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likene av de to er flyttet fra et kjølerom i byen Misrata til et ikke nærmere angitt sted, fikk nyhetsbyrået Reuters opplyst i går.

Levningene av Kadhafi lå i dette rommet etter at han ble tatt til fange i kystbyen Sirte i forrige uke.

Kadhafi gravlegges i ørkenen i dag, ifølge en tjenestemann i NTC.

- Det vil være en enkel seremoni med sjeiker til stede. Det vil skje på et hemmelig sted i ørkenen, sier kilden til Reuters.

Ifølge tjenestemannen må Muammar Kadhafi gravlegges nå fordi liket har begynt å råtne.

NTC skal ha vært i forhandlinger med Kadhjafis stamme i Sirte om en overlevering av liket, men uten at det ble oppnådd enighet.

Trolig vil liket nå bli lagt i en anonym grav i stedet.

Lederen for det libyske overgangsrådet Mustafa Abdul Jalil lovet mandag at rådet skal granske omstendighetene rundt Kadhafis død.

Beretningene om dødsfallet er uklare og til dels motstridende, men en obduksjon har vist at han var truffet av kuler både i hodet og i magen.

(NTB)