- HAR GODTATT PLAN: Ifølge Sør-Afrikas president Jacob Zuma har Libyas leder Muammar Kadhafi godtatt «et veikart» som er utarbeidet av Den afrikanske union for å finne en løsning på konflikten i Libya. Her vinker han fra bilen utenfor presidentpalasset i Tripoli etter møtet med afrikanske ledere i Den afrikanske union (AU). Foto: Reuters/Louafi Larbi/Scanpix
- HAR GODTATT PLAN: Ifølge Sør-Afrikas president Jacob Zuma har Libyas leder Muammar Kadhafi godtatt «et veikart» som er utarbeidet av Den afrikanske union for å finne en løsning på konflikten i Libya. Her vinker han fra bilen utenfor presidentpalasset i Tripoli etter møtet med afrikanske ledere i Den afrikanske union (AU). Foto: Reuters/Louafi Larbi/ScanpixVis mer

- Kadhafi har godtatt plan for å løse konflikten

Det sier Sør-Afrikas president Jacob Zuma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Libyas regjering har godtatt et plan fra Den afrikanske union (AU) for å løse konflikten i landet, sier Sør-Afrikas president Jacob Zuma.

- Vi må gi våpenhvile en sjanse, sa Zuma i kveld etter å ha vært i samtale med Libyas leder Muammar Kadhafi.

Kadhafi har en gang tidligere erklært våpenhvile uten at det skjedde noen endringer i de massive militære handlingene.

Zuma sier Kadhafis regime har godtatt «et veikart» som er utarbeidet av Den afrikanske union for å finne en løsning på konflikten i Libya, melder nyhetsbyrået Reuters.

En AU-delegasjon skal nå reise fra Libyas hovedstad Tripoli til opprørshovedstaden Benghazi for å holde samtaler med opprørerne.

Opprørerne har til nå sagt at de ikke vil gå med på noen våpenhvile som innebærer at Kadhafi blir sittende med makten.

Saken oppdateres.