ØNSKES DØD ELLER LEVENDE:  Spekulasjonene rundt hvor Libyas enehersker gjennom de siste 42 årene nå befinner seg, svirrer kontinuerlig, men nå melder Reuters at han skal være i Bani Walid eller i hjembyen Sirte. Overgangsrådet har lovet amnesti til den som skaffer dem Kadhafi død eller levende, og en forretningsmann fra Benghazi har sagt at han vil gi en pengedusør hvis Kadhafi blir tatt. På bildet holder Kadhafi en pressekonferanse i Roma i juni 2009. Foto: Max Rossi/Scanpix
ØNSKES DØD ELLER LEVENDE: Spekulasjonene rundt hvor Libyas enehersker gjennom de siste 42 årene nå befinner seg, svirrer kontinuerlig, men nå melder Reuters at han skal være i Bani Walid eller i hjembyen Sirte. Overgangsrådet har lovet amnesti til den som skaffer dem Kadhafi død eller levende, og en forretningsmann fra Benghazi har sagt at han vil gi en pengedusør hvis Kadhafi blir tatt. På bildet holder Kadhafi en pressekonferanse i Roma i juni 2009. Foto: Max Rossi/ScanpixVis mer

- Kadhafi i Bani Walid

Hevder militær opprørsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ryktene om hvor Libyas enehersker gjennom 42 år befinner seg, svirrer kontinuerlig. Nå sier en militær talsmann for overgangsrådet, Abdel Majid Mlegta, at han tror de vet hvor Kadhafi befinner seg: I Bani Walid-området, 150 kilometer sørøst for Tripoli, skal nå være svaret, melder Reuters.

Det er militærkoordinatoren Abdel Majid Mlegta som kommer med de nye opplysningene. Han sier til Reuters at «noen vi stoler på» sier at Kadhafi er sammen med sønnen, Saif al-Islam og etterretningssjefen Abdullah al-Sanoussi. Alle tre er ønsket av den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC).

- De ønsket å sette opp et operasjonsrom der og iverksette aggressive operasjoner mot oss. Vi har snakket med folk fra Bani Walid og bedt dem arrestere ham og overlevere ham. De har ikke svart, og det gjør oss sikrere, sier Mlegta ifølge Reuters.

Arresterer stadig flere Gårsdagens arrestasjon av Kadhafis utenriksminister, Abdelati Obeidi, kan ha gitt opprørshæren mer informasjon rundt Kadhafis bevegelsesmønstre.

- Vi finner en rekke personer som ikke befinner seg i hans innerste krets, men i den andre eller tredje sirkelen rundt Kadhafi. Vi snakker med dem, sier en annen opprørsleder, Hisham Buhagiar, ifølge Reuters.

Stadig spekulasjoner Både Al Jazeera og den saudi-arabiske avisa Asharq Alawsat siterer nå Reuters på deres nyhetsmelding om Kadhafis skjulested. Om denne informasjonen faktisk stemmer, er langt fra sikkert, da representanter for overgangsrådet ved flere anledninger har kommet med lignende opplysninger de siste ukene.

ITV News i Storbritannia melder at britiske spesialstyrker er med i jakten på Kadhafi. De antar at 69-åringen fremdeles er i Libya og at han er nektet innreise til Algerie, hvor hans kone og tre av barna nå befinner seg.

Russland snur Russland anerkjenner nå Libyas overgangsråd, National Transitional Council (NTC) som landets legitime myndighet i dag, i håp om å øke muligheten for å være med i gjenoppbyggingen av landet. Russland har hele tida vært i mot NATO-aksjonen i Libya.

I dag skriver den franske avisa Libération at Frankrike har sikret seg en avtale som gir landet rett til å utvinne en tredjedel av Libyas oljeressurser.

I dag samles verdens toppledere samles i Paris for å ha en konferanse om Libyas framtid.