Kadhafi-leiesoldaters allierte innfører Sharia-lover i «nytt land»

I går trakk den rømte presidenten i Mali seg.

OVERGANGSPRESIDENT:  Diouncunda Traore skal lede den nye overgangsregjeringen i Mali. Han vil ha 40 dager på seg til å organisere et nytt presidentvalg i landet. Foto:
OVERGANGSPRESIDENT: Diouncunda Traore skal lede den nye overgangsregjeringen i Mali. Han vil ha 40 dager på seg til å organisere et nytt presidentvalg i landet. Foto: Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige fredag erklærte Tuareg-opprørsgruppen MNLA at området nord i Mali var uavhengig og utgjorde et nytt land. Områdene er større enn Frankrike, og gruppen har kalt landet Azawad.

Geriljaen består for det meste av leiesoldater som slåss ved Mohammad Kadhafis side i Libya, og disse er tungt bevæpnet etter å ha fraktet våpen med seg hjem.

Ifølge BBC har Sharia-lover blitt innført i flere nordlige byer som geriljaen, sammen med islamistgruppa Ansar Dine, nå har kontroll over.

Vest-Afrika-ekspert Morten Bøås ved Fafo har ingen tro på at Azawad noen gang vil få internasjonal annerkjennelse som en egen stat.

Kupplederet trakk seg Regjeringens håndtering av Tuareg-opprørsgruppen har irritert hæren i landet, som på langt nær har tilgang til like mye våpen. For rundt tre uker siden avsatte de president Amadou Toumani Toure, for sjøl å ta over maken.

Den nasjonale komiteen for gjenreisning av demokratiet og staten (CNRDR) og kupplederen Amadou Sanogo, har de siste ukene styrt landet, men fredag kveld kom meldingen om at Sanogo gikk med på å trekke seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer