HARDE KAMPER: Opprørerne i Libya kjemper fremdeles mot de Kadhafi-lojale styrkene, her utenfor Misrata på mandag. Foto: Abdelkader Belhessin / Reuters /SCANPIX
HARDE KAMPER: Opprørerne i Libya kjemper fremdeles mot de Kadhafi-lojale styrkene, her utenfor Misrata på mandag. Foto: Abdelkader Belhessin / Reuters /SCANPIXVis mer

- Kadhafi-representanter i hemmelige møter i Oslo

Representanter for Kadhafi-regimet skal ha møtt representanter for opprørerne i Oslo, Berlin og Paris. Norsk UD vil verken bekrefte eller avkrefte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Representanter for kadhafi-regimet har møtt representanter for opprørerne i landet i flere europeiske byer, deriblant i Oslo, Berlin og Paris, sier en russisk utsending.

- Kommenterer ikke - Tunisias utenriksminister Mouldi Kefi har informert meg om at samtaler mellom den libyske opposisjonen og regjeringen holdes i Tunisa. Lignende samtaler mellom de stridende partene i Libya er innledet i Paris, Berlin og Oslo, sa Margelov etter et møte med Kefi fredag. Ingen kommentar Pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD vil verken bekrefte eller avkrefte saken. - Vi kommenterer ikke spørsmål knyttet til norsk engasjement i freds- og forsoningsprosesser, sier han til NTB. Margelov har de siste dagene vært på to turer til Libya. I forrige uke møtte han opprørerne i Benghazi, og torsdag var han i hovedstaden Tripoli for å samtale med Libyas statsminister Baghdadi al-Mahmudi. - Jeg fikk under forhandlingene forsikringer om at direkte kontakt mellom Benghazi og Tripoli allerede er underveis, sa Margelov etter møtet. - Gaddafi må gå Fredag opplyste han at representanter for de to partene blant annet har hatt samtaler i Oslo. Opplysningene er ikke bekreftet av andre kilder. En ikke navngitt representant for opprørernes nasjonale overgangsråd fastholder overfor AFP at opprørerne ikke har endret holdning. De krever fortsatt at Kadhafi går av, sier han. I Tripoli avvises det fortsatt at det er aktuelt for Gaddafi å gå av. I stedet understrekes behovet for å holde Libya samlet.
(NTB)

Dagbladet.no kommer med mer.

FREMDELES VED MAKTEN: Muammar Kadhafi holder fortsatt stand. Foto: REUTERS / SCANPIX
FREMDELES VED MAKTEN: Muammar Kadhafi holder fortsatt stand. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer