SLUTTER PAKT: - Til tross for at islamister er den virkelige kraften bak opprøret må de godtas, sier Kadhafis sønn. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI
SLUTTER PAKT: - Til tross for at islamister er den virkelige kraften bak opprøret må de godtas, sier Kadhafis sønn. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWIVis mer

Kadhafi slutter pakt med islamister

Sønnen hevder islamistene er den «virkelige kraften» bak opprøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen skal regimet i Tripoli og de væpnede islamistene bekjempe den sekulære opposisjonen, sier Saif al-Islam i et intervju med The New York Times.

- Liberalistene vil flykte eller dø. Vi vil gjøre det sammen, sier han.

I intervjuet forteller Saif al-Islam om samtaler med Ali Sallabi, en ledende islamist i de østlige delene av Libya som i dag er kontrollert av opprørere.

Sallabi bekrefter overfor The New York Times at han har deltatt i slike samtaler, men benekter at han har skiftet side og nå støtter Gaddafi.

- Må godta dem Kadhafis regime har lenge hevdet at islamister fra al-Qaida har vært involvert i opprøret øst i landet.

Islamistene er den «virkelige kraften» bak opprøret, hevder Saif al-Islam.

- Jeg vet de er terrorister. De har blod på hendene. De er ikke gode. Men man må godta dem, sier han.

Opprørerne har vedgått at enkelte islamister støtter dem, men står fast på at målet like fullt er å styrte Kadhafi og etablere demokrati.

De siste dagene har ryktene svirret om indre splittelse i opprørsbevegelsen etter at opprørshærens leder, general Abdel Fattah Younes, ble drept.

Omstendighetene rundt drapet på generalen er uklare.

(NTB)