-Kadhafi tatt til fange

En libysk TV-stasjon sier at Muammar Kadhafi er tatt til fange. Han skal være skutt i begge beina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas diktator gjennom 42 år skal ha blitt tatt i det en kortesje på mange biler kjempet seg ut av byen Sirte litt over klokka 14.00 norsk tid idag.
Nyheten om at Kadhafi skal være tatt i live er rapportert av TV-stasjonen Al Jazeera.
TV-stasjonen melder også at flere kilder forteller om arrestasjonen uavhengig av hverandre. Det er også rapporterer om at at Kadhafi skal være såret.
Sirte er Kadhafis hjemby. Byen falt i dag, og er nå i de nye makthavernes hender. Det var under de siste kampene om Sirte en lang kortesje med biler klarte å slåss seg ut av byen, etter harde kamper. Sirte var den siste byen  som Kadhafis styrker holdt. De nye makthaverne tok den andre byen Kadhafis tilhengere holdt, Bani Walid, for noen dager siden.
En representant for overgangsrådet sier til Al Ja Zera at Kadhafi er tatt til fange, og ble såret da han ble tatt.
Mahmoud Shammam, informasjonsministeren til Overgangsrådet, svarte tidligere på spørsmålet om hva som vil skje med Kadhafi dersom han blir tatt:  
- Vi kommer til å stille ham for en domstol. Vi skal ikke henge ham i gata,. Vi skal gi ham en rettferdig rettergang som han aldri ga til det libyske folket. Vi håper vi fanger noen store navn så vi kan bringe dem for retten og la folket få det siste ordet om deres skjebne... Jeg tror alle libyere vil se Kadhafi stå for retten, uttalte Shammam til al-Jazeera.
Immigrasjonsministeren i overgangsrådet, Ali Errishi, fortellet til Al Jazeera at han har snakket med sine soldater som fortalte ham at Kadhafi virkelig er tatt. Kadhafi ble tatt sammen med sin faste talsmann Mussa Ibrahim.
- De ville aldri ha vekket meg så tidlig på morgenen (hvis Kadhafi ikke var blitt tatt), helt fra Misatra, fordi jeg er nå i Washington i USA, sa Errishi til Al Jazeera.
Nyhetsbyrået Reuters melder med en av Overgangsrådets offiserer, Abdel Majid, som kilde, at Kadhafi er skutt i begge beina.