Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kadhafi tilbyr våpenhvile

Men vil ikke gi slipp på makten eller forlate landet.

TILBYR VÅPENHVILE: Kadhafi viste seg offentlig for hittil siste gang 14. april i Tripoli. Foto: REUTERS/Libyan State TV via Reuters/Scanpix
TILBYR VÅPENHVILE: Kadhafi viste seg offentlig for hittil siste gang 14. april i Tripoli. Foto: REUTERS/Libyan State TV via Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kommer ikke til å forlate landet. Ingen kan tvinge meg til å forlate landet mitt, og ingen kan heller be meg om å la være å kjempe for landet mitt, sa Kadhafi i en 80 minutter lang direktesendt fjernsynstale natt til lørdag.

Den libyske lederen gjentok sitt tilbud om våpenhvile, men understreket at den ikke bare kan omfatte regjeringsstyrkene.

- Libya er klare til å inngå en våpenhvile, men en våpenhvile kan ikke være ensidig, sa han.

- Korsfarere - Vi vil være de første til å ønske en våpenhvile velkommen, og vi vil være de første til å godta en våpenhvile. Men angrepene fra korsfarerne i NATO har ikke stanset, sa Kadhafi, som likevel åpner for å forhandle med NATO.

- Vi angrep ikke dem, så hvorfor angriper de oss. La oss forhandle, sa den libyske lederen.

Og dersom det er Libyas olje dere er etter, så er det ingen problemer å forhandle fram kontrakter, la han til.

Samtidig som Kadhafi talte, bombet NATO-fly bygninger i Tripoli like i nærheten av fjernsynsstudioene, ifølge den statlige TV-kanalen, som hevder at dette var et direkte angrep på Kadhafi.

- Overgir oss aldri Kadhafis sønn Saif al-Islam snakket også offentlig fredag og understreket at regimet i Tripoli aldri kommer til å gi opp.

- Om bombingen fortsetter i 40 dager eller 40 år, vi kommer aldri til å overgi oss, sa han til libysk fjernsyn.

Tilbyr amnesti Regimet i Tripoli hevdet fredag å ha erobret den strategisk viktige havna i den beleirede byen Misrata, noe anonyme NATO-tjenestemenn benektet.

Libyske myndighetene lovet samtidig fritt leide til opprørerne i byen dersom de legger ned våpnene. Tilbudet ble lest opp av regjeringstalsmannen Mussa Ibrahim under en pressekonferanse.

Ibrahim oppfordret «alle væpnede grupper i Misrata til å legge ned våpnene i bytte mot amnesti», og han la til at tilbudet står ved lag fram til tirsdag.

Ibrahim opplyste videre at Libya nå vil sende fredsutsendinger til Europa, Asia og Latin-Amerika, i et forsøk på å få slutt på konflikten i landet.

- Vi er de eneste som ikke er redde for fred, sa talsmannen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media