Kadhafi tilstår Berlin-attentat

BERLIN (Dagbladet): Libyas diktator Moammar Kadhafi (59) ga personlig ordre til attentatet mot diskoteket La Belle i Vest-Berlin for 15 år siden. Tre mennesker ble drept og over 200 skadd i terrorhandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den libyske lederen har kommet med innrømmelsen i en samtale med forbundskansler Gerhard Schröders sikkerhetspolitiske rådgiver, Michael Steiner, går det fram av dokumenter i det tyske utenriksdepartementet som avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung siterer i dagens utgave.

To arabere og tre tyske statsborgere har sittet på tiltalebenken i den kompliserte straffesaken som har pågått i tre og et halvt år i Berlin.

Tyske myndigheter har gått ut fra at de fem drapstiltalte handlet på ordre fra Libya.

Bakmennene slapp unna med hjelp fra det østtyske hemmelige politiet Stasi, som også bisto ved gjennomføringen av terroraksjonen.

Advokatene som representerer ofrene, mener at den tyske regjeringen har kjent til sammenhengen i lang tid uten å si ifra om det. De hevder at dokumentene fra Steiners samtaler med Kadhafi, som vil bli lagt fram i retten i dag, kan få betydning for tyske myndigheters erstatningskrav.

La Belle var spesielt populært blant amerikanske soldater som var stasjonert i Vest-Berlin.

Diskoteket var fullpakket da det ble sprengt 9. april 1986.