Kadhafi-toppenes hemmelige sex-kjeller avslørt

Inneholder luksuriøse soverom og bad, samt gynekologisk operasjonsstue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den nye ledelsen ved Fateh-universitetet i Tripoli har funnet et hemmelig kompleks under et senter for revolusjonskomiteen. Komiteen hadde som oppgave å forsvare Muammar Kadhafis regime fram til han ble styrtet.

- Jeg er sjokkert, virkelig sjokkert. Hvorfor det? Dette senteret, som heter «Det grønne teater», var for revolusjonskomiteen. Det er merkelige ting her, soverom, flere baderom med jacuzzier, samt en gynekologisk operasjonsstue, sier Faisal, som nylig tok over som rektor ved universitetet, til BBC.

- Seksuell aktivitet De hemmelige underjordiske rommene ligger rett under universitetets største forelesningssal. Faisal stiller seg en rekke spørsmål etter avsløringen av Kadhafi-toppenes hemmelige liv.

- Det mest utrolige er at den gynekologiske operasjonsstua ligger kun 100 meter fra et sykehus. Hva gjør dette inne på et universitet? Hva var regelen for å ha soverom som dette og baderom med jacuzzi?

- Alt tyder på at dette senteret har vært brukt til noe ulovlig. Jeg vil ikke si voldtekt, men seksuell aktivitet.

Tidligere har Kadhafis egen luksus blitt avdekket, etter at opprørsstyrkene inntok hovedkvarteret hans. Opprørerne fant flere luksusbiler og svømmebasseng inne på området, i tillegg til homseporno og et merkelig album av tidligere utenriksminister i USA Condoleezza Rice.

Kadhafi er nå strippet for all formell makt i Libya og de som tidligere ble kalt opprørsstyrker, jakter på ham over hele hans tidligere lekegrind.

Det har vært en rekke rykter om at den tidligere diktatoren har flyktet fra Libya, men det avviser han i et nytt lydopptak som ble kjent i natt.

- Vet hvor Kadhafi er - De har ingenting annet å rapportere enn psykologisk krigføring og løgn. De ønsker å svekke vår moral, sa Kadhafi via syrisk TV om ryktene om at han har flyktet til Niger.

De nye styresmaktene i Libya tror Kadhafi befinner seg i ørkenbyen Bani Walid.

- Vi vil bevege oss inn i Bani Walid sakte. Det kom en beskjed fra Kadhafi i Bani Walid i kveld. Han kalte sammen troppene sine og oppfordret folk til å kjempe, sa overgangsrådets militærsjef Jamal Gourji seint i går kveld, ifølge NTB.

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer