UNDERSØKER BILER: Her undersøker en soldat fra Libyas folkehær en bil i Tripoli. Oberst Muammar Kadhafi kan få vanskeligheter med å flykte til Sirte eller andre byer der han fremdeles har støttespillere. Foto: Reuters/Louafi Larbi/Scanpix
UNDERSØKER BILER: Her undersøker en soldat fra Libyas folkehær en bil i Tripoli. Oberst Muammar Kadhafi kan få vanskeligheter med å flykte til Sirte eller andre byer der han fremdeles har støttespillere. Foto: Reuters/Louafi Larbi/ScanpixVis mer

- Kadhafi trolig avskåret sør for Tripoli

Jakten på obersten fortsetter med britiske jagerfly som har bombet en stor bunker i fødebyen Sirte og opprørere som jakter mystisk konvoi sør for Tripoli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nato, med britiske jagerfly i spissen, bombet natt til i dag en stor bunker i Muammar Kadhafis fødeby Sirte, samtidig som opprørerne prøver å innta byen.

Kadhafi-lojale styrker dominerer fortsatt byen, som er det største området som fremdeles er  under kontroll av den stadig mindre mektige diktatoren.

Voldsomme kamper i Kadhafi-bydel Det er stadig færre som tror Kadhafi og hans familie fremdeles befinner seg i Tripoli, etter at hans hovedkvarter Bab al-Aziziya ble erobret av folkehæren. I går kveld og i dag har  det vært heftige kamper mellom opprørerne i bydelen Abu Salim i Tripoli, etter at Nato bombet en strategisk viktig bygning i området.

Mange har trodd at obersten har flyktet til Sirte eller Sabha, to av byene som fremdeles er dominert av Kadhafis støttespillere.

Jakter mystisk konvoi Opprørsrådets sikkerhetsrådgiver Abdul Karim Bazama sier til avisa Times of Malta at de tror Kadhafi befinner seg sør for hovedstaden.

- Han er ferdig. Han kan ikke bevege seg mot fjellene, for vi har nå stengt de eneste knutepunktene han har igjen. Han blir avskåret, og jeg tror ikke lengre han har mulighet til å klare å komme seg til Sirte eller Sabha, sier Bazama til avisa i opprørshovedstaden Benghazi.

Ifølge Bazama pågår det samtidig en jakt etter en mystisk konvoi som de tror oberst Kadhafi kan befinne seg i sammen med minst to av sønnene sine.

Vanskelig mål Til tross for at opprørerne er selvsikre og optimistiske om at de kommer til å klare å fange Muammar Kadhafi innen kort tid, har han vist seg å være et vanskelig mål.

Da opprørerne klarte å ta over hovedstaden søndag, klarte Kadhafi og sammen med størstedelen av familien å komme seg unna.

- TROLIG AVSKÅRET: Oberst Muammar Kadhafi er på flukt fra folkehæren som ønsker å fange ham. Foto: Reuters/Max Rossi/Scanpix
- TROLIG AVSKÅRET: Oberst Muammar Kadhafi er på flukt fra folkehæren som ønsker å fange ham. Foto: Reuters/Max Rossi/Scanpix Vis mer