Kadhafi: Vi vil kjempe til siste slutt

Alle libyere, menn og kvinner, vil kjempe for Libya til de dør, slår Muammar Kadhafi fast. Han advarer verden mot en langvarig krig.

 RASER:  Muammar Kadhafi raser mot de utenlandske angrepene, og slår fast at Libya vil gå seirende ut av konflikten. Foto: Juda Ngwenya / REUTERS
RASER: Muammar Kadhafi raser mot de utenlandske angrepene, og slår fast at Libya vil gå seirende ut av konflikten. Foto: Juda Ngwenya / REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har gud med oss. Dere har djevelens akse.

Muammar Kadhafis tale i dag viser at han er langt fra å gi opp. Libya har vært under angrep i snart et halvt døgn. Bombeangrep fra amerikanske og britiske skip, samt franske bombetokt over Benghazi, har preget natten for det libyske folket, og i dag talte Kadhafi.

- Vi skal ikke dø: Dere skal dø. Vi skal vinne. Hele verden ser på oss, og de er alle hånd i hånd med det libyske folk. Det vet dere. Alle nasjoner er imot denne formen for innblanding, sier Kadhafi i en tale som ble kringkastet på statlig TV.

- Vi er ikke bekymret for deres fly eller våpen. Vi er i vårt eget land. Vi skal kjempe for landet vårt. Vi lover dere: Hvis dere vil ha en lang krig, skal vi være klare, advarer Kadhafi i talen.

- Vi har hele folket, og flere andre nasjoner med oss. Vi skal seire i alle byer i Libya. Vi skal forsvare det libyske folket i hele landet. Vi skal ta alle forrædere som samarbeider med amerikanerne og det kristne korstoget, raser han.

- Vi skal vinne Despotens hovedkvarter har vært blant målene som er blitt bombet siden operasjonen startet i går. Han lover støttespillerne at de skal gå seirende ut av konflikten.

- Med vår tro og vår styrke er vi ikke skremt. Vi kan ikke skremmes. Vi skal vinne. Vi skal ikke la noen utenlandske angrep påvirke oss, sier han.

Kadhafi kaller angrepene et korstog mot Libya. Benghazi vil ikke la hverken «amerikanerne, italienerne eller noen andre komme og ta vår ære. Vi vil ikke tillate at de tar over Benghazi».

Martyrer - Folk i Benghazi, kvinner også, vil komme ut i gatene og vaie med det grønne flagget. Konflikten er mellom det libyske folket og USA, Storbritannia og verden. Alle libyere, menn og kvinner, er klare til å slåss og bli martyrer, sier Kadhafi.

- Hvilken rett har dere til å blande dere? Denne innblandingen er ikke rettferdiggjort. Men husk: Vi er sterkere enn dere på grunn av viljen vår. Vi skal kjempe i enhver by, på enhver plass. Vi er martyrer, sier Kadhafi.

Den libyske lederen understreket at han ser på angrepene som terrorisme, og at han er skuffet over at tidligere venner (som Italia) nå støtter angrepene mot landet.