Kadhafi vil ha afrikansk kjempehær

To millioner soldater skal settes inn for å få slutt på kriger og konflikter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Libyas mangeårige leder Muammar Kadhafi foreslår å opprette en felles afrikansk hær på to millioner soldater som skal kunne settes inn for å få slutt på kriger og konflikter.

Kadhafi besøkte onsdag Elfenbenskysten og snakket der varmt for sin kongstanke om Afrikas forente stater.

- Én eneste afrikansk regjering, én eneste afrikansk hær til å forsvare Afrika, med en styrke på to millioner soldater. Én valuta, ett pass, sa Kadhafi.

Den libyske lederen har alt vunnet støtte til sin visjon fra Senegal, Zimbabwe og andre afrikanske land, men sterke aktører som Sør-Afrika og Uganda er imot.

Planen om Afrikas forente stater ble først lansert av Kwame Nkrumah, Ghanas første president etter uavhengigheten fra britene.

Kadhafi har sluttet seg helt og fullt til, og bruker nå enhver anledning til å mane til afrikansk samhold.

- Afrika må forby all krig, enten det er borgerkrig, stammekrig eller krig over landegrensene. Afrikas ungdom vender ryggen til det afrikanske paradiset og drukner i Middelhavet, i forsøk på å ta seg til Europa. Det må bli slutt på denne utvandringen, sa Kadhafi onsdag.

(NTB)

VISJONÆR: Muammar Kadhafi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer